2021. 09. 17. - 08:44

Fókuszban a mesterséges intelligencia az OPPO új kamerafejlesztési laborjában

Fókuszban a mesterséges intelligencia az OPPO új kamerafejlesztési laborjában
Az indiai Haidarábád városában építette fel az OPPO a kamerákhoz kapcsolódó innovációs laboratóriumát. A komplexumban folyó kutatómunka célja az, hogy innovatív képalkotási technológiákat alkossanak meg, köztük olyanokat, amik mesterséges intelligencia alapúak.

Az OPPO eltökélt szándéka, hogy a mesterséges intelligenciával támogatott csúcskategóriás videográfiai innovációkat elérhetővé tegye a felhasználók számára. Ebbe beletartozik többek között az MI-algoritmusok használata, az MI-arcrekonstrukciós technológia fejlesztése és a képoptimalizáló, azaz "szépségmegoldások" alkalmazása egyaránt, nem beszélve a szoftveres képalkotási effektusról.

Ezekkel az új képességekkel Indiában lokalizált megoldásokat tudnak kínálni az egész világ számára. Az indiai csapat más országok, köztük a Közel-Kelet, Afrika, Dél-Ázsia, Japán és Európa számára is vezetni fogja az innovációs folyamatokat. A laboratórium a videós és állóképes megoldások kifejlesztésén túl a Full Dimension Fusion (FDF) Portrait Video System technológiával kapcsolatos kutatáson is dolgozik majd.

Tasleem Arif, az OPPO India K+F alelnöke és vezetője a kameralabor létrehozásával kapcsolatban elmondta: "A képalkotási technológia mindig is az OPPO India K+F egyik központi eleme volt. A laboratórium létrehozásával arra törekszünk, hogy a felhasználók számára javítsuk a kamera általános élményét, miközben új, globalizálható megoldások kifejlesztésére összpontosítunk. Amit az indiai kameralaborban fogunk fejleszteni, az végül OPPO-felhasználók millióinak kezébe kerül világszerte."

A kamerák mesterséges intelligencia funkcióinak bővítése is a az OPPO új laborjának célja
A kamerák mesterséges intelligencia funkcióinak bővítése is a az OPPO új laborjának célja

Kaushal Prakash Sharma, az OPPO India Kutatás-Fejlesztés Kamera Divíziójának vezetője az izgalomhoz hozzátette: "A mesterséges intelligencia képességekkel felvértezett okostelefonok mostantól a professzionális kamerák szintjén lesznek képesek látványos fotókat készíteni. A laboratóriumban a képalkotás területén végzett kutatás és innováció célja az, hogy megváltoztassa azt a módot, ahogyan az emberek a telefonjukat használják életük pillanatainak megörökítésére. A legmodernebb berendezésekkel valósághű adathalmazok sokaságát fogjuk összehangolni, hogy előremutató minőségű képalkotási és videokészítési élményt nyújtsunk."

A laboratóriumban a telefonok kameráit különböző mesterségesen beállított jelenetekben tesztelik, és elemzik az ezekből a mintákból előállított adatokat. Többféle fényforrás és fényképezési/videográfiai forgatókönyv tesztelésére alkalmas speciális gépekkel felszerelt laboratórium áll rendelkezésre ahhoz, hogy a kameratechnológia további optimalizálásával javuljon az okostelefonok komplett teljesítménye.

A Reno6 sorozat tökéletes példája az OPPO elszántságának a videotechnológiában, mivel az iparágban elsőként érhető el benne a Bokeh Flare portrévideómód. A közelmúltban emellett a gyártó bejelentette a 3. generációs képernyő alatti kamerát is.

2021. június 30-ig egyébként az OPPO több mint 8800 képi szabadalmat jelentett be világszerte, és több mint 3500 megadott szabadalom tulajdonosának számít. Az OPPO a "Technológia az emberiségért, kedvesség a világért" alaphitével arra összpontosít, hogy fáradhatatlanul olyan innovációkat hozzon létre, amelyek minden felhasználó életét jobbá és okosabbá teszik.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.