2019. 03. 01. - 11:43

Forradalmasítja a teljes körű járművezérlést a BMW

Forradalmasítja a teljes körű járművezérlést a BMW

A barcelonai Mobil Világkongresszuson mutatkozott be a BMW legújabb, mesterséges intelligencián alapuló fejlesztése: a hangvezérlő technológia, a gesztus- és tekintetfelismerés egységesítésével létrehozták a multimodális járművezérlés rendszerét.

A BMW Natural Interaction lehetőséget teremt arra, hogy a gépkocsi vezetője kapcsolatot teremtsen a járművel. Az iNEXT fedélzet megérti az élőbeszédet, az utasításokat, figyeli a gesztusokat és a tekintetet. A mesterséges intelligencia gesztuselemző funkciójának, a Natural Language Understanding élőbeszéd értelmezőjének köszönhetően számos módon aktiválhatóak a jármű funkciói. A rendszer szituációs felismerő képességgel is bír, tehát telefonálás közben a gesztusokat, kézmozdulatokat fogja figyelembe venni.
 
 
 
 
A mesterséges intelligencia arra is lehetőséget biztosít, hogy ne csak az autó belsejéről, de a környezetről is információt adjon. A vezetőnek csak rá kell mutatni egy épületre és megkérdezni: "Mi ennek az éttermnek a neve?", "Meddig tart nyitva?", "Mennyibe kerül itt a parkolás?"

 

Forradalmasítja a teljes körű járművezérlést a BMW

A Mobil Világkongresszus látogatóinak lehetősége is volt kipróbálni a BMW intelligens járműkapcsolati hálózatát egy VR-szemüveg segítségével. A rendszer első funkciói 2021-ben kerülnek sorozatgyártásra, ugyanakkor a fejlesztés számos előrelépési lehetőséget tartalmaz. A mesterséges intelligencia folyamatos fejlődésének köszönhetően várhatóan arra is képes lesz, hogy felismere az utasok pillanatnyi hangulatát, egy idő után pedig - a tapasztalatokra építve -, az adott szituáció függvényében dönti majd el, hogy utasításra, vagy előre felkínálja az egyes funkciók lehetőségét.

TakácsDalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.