2022. 02. 09. - 05:25

Hatékony VR-technológiák: hogyan teszi könnyebbé a virtuális valóság az ember életét

Hatékony VR-technológiák: hogyan teszi könnyebbé a virtuális valóság az ember életét

A CCS Insight elemző cég szakértői azt jósolják, hogy 2025-ben a VR és AR eszközök eladása 71 000 000 darabra fog nőni. Az ilyen kedvező értékelés a virtuális valóság technológiák iránti érdeklődés növekedésével magyarázható. Ezeket a technológiákat hétköznapi fogyasztók a mindennapi életükben használják játékra és videotartalom áttekintésére. Az üzleti képviselők különböző területeken használnak VR-eszközöket munkájuk során, beleértve a magyar kaszinó oldalak világát is.

Mit is képeznek a VR technológiák?
 
A virtuális valóság ez egy digitális tartalom. Speciális szemüvegekkel és kontrollerekkel indítható. A felhasználó teljesen elmerül egy kitalált világba. A digitális tartalom erős érzelmeket vált ki a nézőben, ami lehetővé teszi ennek a technológiának nagyon hatékony felhasználását a reklámozásban és az értékesítésben. Ezért egyre több cég a különböző tevékenységi területekről sikeresen alkalmaz VR-eszközöket.
 
VR-technológiák használata az építészetben
 
A virtuális tér a folyamat minden résztvevőjét egyesíti. A VR valóságban tartott találkozóinak köszönhetően a projekt egyeztetése a tervezőcsoporton belül vagy a külső vállalkozókkal és ügyfelekkel sokkal gyorsabban zajlik. Az épület 1:1 méretarányú megjelenítése lehetővé teszi a hibák azonosítását még az építkezés megkezdése előtt. A VR technológia segítségével ellenőrizheti, mennyire kényelmes az épület üzemeltetése. Az építkezés minden résztvevője jól látja, hogy az épület hogyan fog illeszkedni a környezetbe.
 
Mennyire hasznos a vásárlók számára az ilyen eszközök használata? Ők is élvezhetik a VR-valóság minden előnyét:
  • megnézni a ház előtti területet;
  • felmérni a lakás méretét, elrendezését, kialakítását;
  • a bemutatás alatt online konzultációt kapni és kiszámolni a jelzáloghitel összegét.
Az előrejelzések szerint a VR-vizualizáció az építészetben fel fogja váltani a szokásos 2D-s és 3D-s elrendezéseket. A tervezőknek lehetőségük lesz a projekt hatékony bemutatására, illetve a bemutató során a megrendelő kérésére kicserélni valamilyen elemeket.
A digitális világ népszerű értékesítési eszközzé válik. Vele sokkal könnyebb vonzani a befektetőket és ügyfeleket, mint rajzolt tervekkel és dokumentumokkal.
 
Miért szükségesek a VR-eszközök a gyógyászatban
 
A digitális tartalom nélkülözhetetlen segédeszköz a gyógyszeripari cégek személyzeti képzéssel, iparbiztonsággal kapcsolatos kérdések megoldásában.
Milyen eszközöket biztosít a VR az orvosok számára:
  1. Személyzeti képzés. Az eszközök segítségével az orvosok belülről tanulmányozzák a testrendszereket, nehéz műtéteket gyakorolnak. Az Orsso VR Virtual Reality projekt sebészképzéssel 2017-ben első helyezést ért el a rangos EdSim Challenge versenyen. Az évek során tartó tesztelések alatt a technológia bebizonyította hatékonyságát a szakemberek hagyományos képzési módszereihez képest.
  2. Lehetőség megfigyelni a gyakornokokat munka közben. A klinikatulajdonosok képesek lesznek megérteni, hogy egy új alkalmazott mikor lesz készen a valódi munka elvégzéséhez.
  3. A személyzet előkészítése a munkához. A Biocad biotechnológiai vállalat VR-eszközöket használ. A szemüveg segítségével a dolgozók megtanulják a laboratóriumok biztonságos felkészítését a kutatásra, a veszélyes helyzetek kialakulásának megelőzésére.
A VR-eszközök fejlesztői nem kerülték meg a COVID-19 világjárvány témáját. 2020-ban a SimX 2 ingyenes szimulációt engedett ki az egyéni védőeszközök használati szabályainak megismerésérhez, és egy emlékeztetőt a vírusos betegségek megállapítására és fekvőbeteg-kezelésére.
A digitális világ segítségével az orvosok fejlesztik az úgynevezett Soft skilleket is. Az orvosok gyakorolnak kommunikálni a betegekkel, meggyőzni azokat, hogy tartsanak be az utasításokat és figyeljenek az egészségi állapotukra. A kommunikációs készségek képzése növeli a szakemberek iránti bizalmat.
 
A VR technológiák a szerencsejáték területén: a LegjobbKaszino  szerkesztő, Tolnai Tibor véleménye
 
Európában egyre népszerűvé válnak az olyan szórakoztatások, mint a VR-rulett, a VR-póker és a 3Ds játékgépek. A virtuális valóság szemüvegének köszönhetően a játékos egy igazi kaszinó hangulatát érezheti anélkül, hogy kilépjen a házából. Fogadásokat köt, kommunikál a többi vendéggel, és még a belső díszítését is megtekintheti. Ehhez elegendő felvenni a szemüveget és átmenni az online oldalra.
 
Tolnai Tibor kaszinószakértő úgy véli, hogy a virtuális valóság a szerencsejáték világ jövője. A népszerű szolgáltatók már fejlesztenek digitális tartalmat: NetEnt, Microgaming, Lucky VR. A jól ismert PokerStars fejlesztő 2019-ben kiadta a virtuális pókert. Kártyázni lehet Oculus Rift és HTC Vive szemüveg használatával.
 
A Magyarország legjobb és legbiztonságosabb webes kaszinóiról szóló oldalon a szerző már mesélt, hogy milyen lehetőségeket biztosít az élő kaszinó. Sok játékos előnyben részesíti ezt a fajta játéktípust. Az előnyök között a felhasználók kiemelik, a mobiltelefonról zajló fogadás lehetőségét, bónuszok rendelkezésre állását a regisztrációért és a kaszinójátékok széles választékát. Ráadásul a LegjobbKaszino szakértője rendszeresen közzéteszi a magyar játékosok számára elérhető megbízható online kaszinók értékeléseit. A játékosoknak azonban emlékezniük kell arra, hogy a szerencsejáték függőséget okozhat.
 
J.M

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.