2018. 10. 11. - 14:57

Hazánk újabb mérföldkövet tűzött ki magának

Hazánk újabb mérföldkövet tűzött ki magának
Soltész Attila, az Infotér elnöke így fogalmazott a Mesterséges Intelligencia Koalíció megalakulásán: "az önvezető autók és az 5G koalíció után hazánk újabb mérföldkövet tűzött ki magának, hogy ezen a területen is élen szeretne járni".
Soltész Attila rendkívüli eredménynek nevezte, hogy 78 szervezettel alakult meg a koalíció. Szavai szerint ma már nem kell külföldre menni, hogy izgalmas projektekben vegyenek részt a kutatók és mérnökök, hiszen a koalíció tudásintenzív projekteknek adhat otthont. "A gazdasági előnye talán még ennél is nagyobb, javul az ország tőke- és munkaerővonzó képessége."
 
 
A mai értelemben vett mesterséges intelligencia az 1950-es évek óta létezik és fejlődik
 
 
Hozzátette, hogy a kis- és közepesvállalkozások immár nem csak kiszolgálóként, hanem alakítóként is részt tudnak venni a mesterésges intelligencia iparágban. Felidézte, hogy a mai értelemben vett mesterséges intelligencia az 1950-es évek óta létezik és fejlődik.
 
 
Hazánk újabb mérföldkövet tűzött ki magának
Az Infotér konferencián az informatikáé és a digitalizácóé volt a főszerep
 
 
Az Infotér konferencián az informatikáé és a digitalizácóé volt a főszerep. A szakmai és kerekasztalbeszélgetések mellett előadások hangzottak el, és olyan kérdéseket jártak körbe, mint, hogy hol tart a kormányzat a digitalizációban, és milyen hatással van az oktatásra az informatika.
 
Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.