2018. 05. 16. - 09:35

Helyettünk ír levelet a Gmail hamarosan?

Helyettünk ír levelet a Gmail hamarosan?

Újabb érdekesség hangzott el a fejlesztők konferenciáján – a Google bejelentette közeljövőben életbe lépő intelligens, e-mailezéshez kapcsolódó szolgáltatását. 

A mesterséges intelligencia a jövőben számos feladat elvégzésében lehet a segítségünkre. Ezt a feltételezést erősíti az is, hogy a Google, melynek Gmail szolgáltatása évek óta igen népszerű, egy különleges újdonságot jelentett be a közelmúltban megtartott fejlesztői konferencián.
 
Az e-mail írását a szolgáltatás kezdi el, ha ezt a lehetőséget választjuk
Az e-mail írását a szolgáltatás kezdi el, ha ezt a lehetőséget választjuk
 
Olyan, új szolgáltatást társít a Gmail levelezéshez, amely – hasonlóan a Google Smart Reply-hoz, azaz okos válaszhoz, lehetővé teszi, hogy gyorsan reagáljunk a beérkezett üzenetekre.
 
A Smart Compose nevű funkció teljes mondatokat gyárt e-mailben, egy ún. szöveg-előrejelző segítségével, mely a háttérben működik – amennyiben elégedettek vagyunk a generált mondatokkal, kezünkbe vehetjük az irányítást és folytathatjuk az e-mailt az elküldéssel.
 
A mesterséges intelligencia segítségével működő szolgáltatás képes felismerni egy beszélgetés során elhangzó tartalmat.
 
A mesterséges intelligencia szolgáltatás képes felismerni, mi hangzott el a beszélgetésben
A mesterséges intelligencia szolgáltatás képes felismerni, mi hangzott el a beszélgetésben
 
A segítségnyújtása növeli a produktivitást, s azt mutatja: egy lépéssel közelebb vagyunk a teljesen automatizált világhoz. A Google szerint a mesterséges intelligencia alkalmazásával működő szolgáltatás használata azért is előnyös, mert csökkenti a nyelvtani és helyesírási hibák számát, amikor valaki elküld egy e-mailt.
 
Az új szolgáltatás a hírek szerint pár héten belül elindul, vagyis a lehetőségre, hogy automatizált válaszadásra „kapcsoljunk”, már nem kell sokat várni.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.