2019. 04. 01. - 10:10

Indiában megjelenik a mesterséges intelligencia-tantárgy

Indiában megjelenik a mesterséges intelligencia-tantárgy

A jóga mellé a mesterséges intelligencia is bekerül tantárgyként az oktatandó anyagba az indiai CBSE egyetemi előkészítő intézményben - a közelgő akadémiai ülésen mutatják be.

Választható tantárgy lesz a mesterséges intelligencia az indiai CBSE (Central Board of Secondary Education) egyetemi előkészítő iskolában – bevezetését a 2019-2020-es évre tervezik.
 
Az intézmény a közeljövőben mutatja be az új tárgyat a korai gyermekgondozás és a jóga tárgyak mellett az iskolai tantervben. A döntést a közelmúltban hozták az igazgatótanácsi ülésen.
 
A CBSE hatodik választható tárgyként kínálja a mesterséges intelligenciát a kilencedik osztályban, a 2019-2020-as évben. Az inspiráló modult 12 órában mutatják be annak érdekében, hogy „érzékenyítsék” az új generációt, s cél a tanítás tanulásának multidiszciplináris megközelítése is – mondta el az iskola hivatalos képviselője.
 
Választható tantárgy lesz a mesterséges intelligencia Indiában
Választható tantárgy lesz a mesterséges intelligencia Indiában
 
A középiskolai felsőfokú oktatásban a jóga és a korai gyermeknevelés is fontos tantárgynak számít.
„A döntés azért is született meg, mert egyre nagyobb igény mutatkozik az iskolákban a jóga oktatók és a gyermeknevelés-szakértők iránt” – mondta el a képviselő.
 
A mesterséges intelligencia a meglévő öt kötelező tantárgy mellé csatlakozik.
 
Amennyiben egy diák a három választható tantárgy egyikét elbukja – tudomány, matematika és társadalomtudomány –, azt felcserélheti valamelyik készségfejlesztő tárggyal, vagyis a mesterséges intelligenciával is.
 
Az elbukott tárgyat pedig helyrehozhatja a tanuló, ha megjelenik a vizsgán. Hasonlóképpen, a felső középfokú oktatásban az igazgatótanács azt tanácsolta az iskoláknak, hogy a 42 között ajánljanak legalább egy vagy több készségalapú tantárgyat.
 
A tanács az oktatók számára biztosítja a szükséges támogatást és útmutatást – képzésükhöz, kapacitásépítésükhöz, valamint egyéb szempontokhoz, hogy sikeresen fejlődjenek a tárgyak tanításában, így a mesterséges intelligencia oktatásában is.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.