2024. 01. 12. - 10:00

Itt az egyszerű mesterséges intelligencia-asszisztens, amire mindig vágytunk!

Itt az egyszerű mesterséges intelligencia-asszisztens, amire mindig vágytunk!

Ha valaha szerettünk volna mesterséges intelligencia asszisztenst, ami hosszú és részletes felszólítások nélkül csinál meg dolgokat, akkor a CES 2024 technológiai tárlaton bemutatott Rabbit tökéletes a számunkra.

Zsebméretű mesterséges intelligencia-asszisztens mutatkozott be a Las Vegasban évente megrendezett CES (Consumer Electronics Show) technológiai kiállításon január közepén.
 
A Rabbit R1 mesterséges intelligencia segítségével személyi asszisztensként működik és alkalmazásokat használhat helyettünk.
 
Lényegében nincs szüksége semmilyen bonyolult műveletre, hogy megtalálja a megfelelő alkalmazást a telefonunkon, majd kövesse a szükséges műveleteket.
 
A „nyulak” mindent megcsinálnak
 
Az eszközzel néhány „nyúl” elvégezheti a feladatot az elejétől a végéig – s ehhez csak egyszerűen el kell mondanunk neki, hogy milyen végeredményt szeretnénk elérni.
 
Az asszisztenssel egy a Santa Monica-i székhelyű MI startup rukkolt elő. A kézi és érintőképernyős mesterséges intelligencia eszköz úgy működik, mint egy kamera funkcióval rendelkező walkie-talkie. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Ez a robot asszisztens tudja, mit szeretnénk
 
Zsebméretű mesterséges intelligencia-asszisztens mutatkozott be a CES 2024-en
Zsebméretű mesterséges intelligencia-asszisztens mutatkozott be a CES 2024-en
 
Az R1 fő előfeltétele, hogy mindent megcsinál, amit bármelyik alkalmazás megtehet - anélkül, hogy okostelefonra lenne szüksége. Leszervez egy ebédet az étteremben, egy repülőutat, vagy akár taxit is rendel helyettünk.
 
A felhasználónak nem kell mást tennie, mint megnyomni a mesterséges intelligencia eszköz oldalán található gombot, beszélni a kártya méretű walkie-talkie-ba, mit szeretne és megvárni, amíg a gép elvégzi a feladatot.
 
A Rabbit R1 összességében egy alkalmazásmentes online élményt szeretne kínálni, azzal, hogy egyetlen hordozható érintőképernyős eszközbe csomagolja mindazt, amit egy alkalmazás végez.
 
Alkalmazásmentes online élmény
 
Az MI asszisztens főként két beállítással működik: az egyik a házon belüli, Rabbit OS-nek nevezett operációs rendszer, a másik az ún. Large Action Model (LAM), amelyet arra terveztek, hogy a mesterséges intelligencia ugyanúgy lássa és kezelje az alkalmazásokat, mint az emberek.
 
Ugyancsak ennek a LAM-nak köszönhetően a Rabbit R1-nek nincs szüksége arra, hogy több alkalmazást töltsön le és használjon az ember – mivel a LAM és az operációs rendszer önállóan navigál az alkalmazás funkciói között, akárcsak egy személyi asszisztens, aki intézi a feladatokat.
 
A Rabbit szerint az MI walkie-talkie - operációs rendszerének és a LAM-nak köszönhetően – több dolog megértésére és feladat-végrehajtására képes, mint csupán a világítás be- és kikapcsolása, a zenelejátszás vagy akár az időjárás-előrejelzés.
 
A készülékhez egyébként felhasználóbarát „csomagolást” terveztek, amely 115 grammot nyom. Az ára 199 dollár (nagyjából 40 ezer forint) és már előrendelhető.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.