2018. 08. 07. - 08:47

Kína egyre feljebb lép az MI rangsorban

Kína egyre feljebb lép az MI rangsorban
Kína jelenleg a hetedik helyen áll abban a globális rangsorban, amely a legmodernebb iparág szakembereit számlálja. Az előrejelzések szerint a következő évtizedben az ázsiai ország csak feljebb kerülhet ezen a listán.
Globális szinten 1,9 millió ember foglalkozik a legkorszerűbb technológiákkal. Jelenleg több mint ötvenezer mesterséges intelligenciával foglalkozó szakember dolgozik Kínában, míg az élen természetesen az Egyesült Államok áll mintegy 850 ezer szakemberrel. A másodiktól hatodig helyig India, Nagy-Britannia, Kanada, Ausztrália és Franciaország áll. A rangsort a Linkedln felhasználói alapján állították össze.
 
Wang Di, a kínai Linkedln elnöke szerint a mesterséges intellingecia szorosan kapcsolódik a számítástechnikához, ezen a területen pedig abszolút előnyt élvez az USA. Li Hui, a Sanghaji Tudománytudomány Intézet kutatója úgy nyilatkozása szerint az MI tehetségek olyan területeken találhatóak meg, mint a chipek, a gépi tanulás, a természetes nyelvfeldolgozás, a számítógépes látás és a képalkotás.
 
 
Kína egyre feljebb lép az MI rangsorban
Az online kereskedelem és fizetés gyorsabban fejlődik Kínában, mint az USA-ban
 
 
A Linkedln-jelentés szerint míg az USA-ban hat emberből egy született a 70-es években, addig ez a szám Kínában 25. Továbbá az amerikaiak több mint 70 százaléka rendelkezik legalább tízéves szakmai tapasztalattal, ez az arány Kínában 38 százalék. Jelentés kitér arra, hogy Kína hamarosan előrébb lép a rangsorban a hatalmas piaci lehetőségeinek köszönhetően. A többi ország összehasonlíthatatlan Kína és az Egyesült Államok piaci potenciáljával. 
 
"Az internet évek leforgása alatt szivárgott be a kínai emberek mindennapjaiba, az online fizetés és kereskedelem fejlődése pedig meghaladja az Egyesült Államokét" - közölte Wang Di.
 
Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.