2019. 03. 15. - 08:00

Lassan nyer teret az MI a pénzügyi szektorban

Lassan nyer teret az MI a pénzügyi szektorban
Az Oracle szoftverfejlesztő és informatikai szolgáltató, valamint a hivatásos könyvelők nemzetközi szervezete (AICPA) legújabb, globális kutatásából kiderül: a pénzügyi szakemberek 90 százaléka nincs felkészülve a digitális átalakulásra.

A 700 pénzügyi vezető megkérdezésével készült globális felmérés szerint az AI alkalmazása és a bevételek növekedése közötti egyértelmű összefüggés ellenére a vállalatok 89 százaléka nem vezetett be mesterséges intelligencián alapuló megoldásokat a pénzügyi folyamataiba, és a pénzügyi szakemberek csupán 10 százaléka állította, hogy rendelkezik a szervezet digitális átalakulását elősegítő készségekkel.

 

Lassan nyer teret az MI a pénzügyi szektorban

Hatékonyságot és precizitás nyújtanak a mesterséges intelligencián alapuló megoldásokat

 

A felmérésben a technológiailag képzett pénzügyi vezetők 46 százaléka számolt be a bevételek pozitív alakulásáról, náluk sokkal nagyobb arányban vezettek be mesterséges intelligencián alapuló megoldásokat. A felmérésben részt vevő pénzügyi vezetők csupán 11 százaléka alkalmaz AI technológiát a pénzügyi folyamatokban - mutat rá a kutatás.

 

Lassan nyer teret az MI a pénzügyi szektorbanA közlemény idézi Andrew Hardinget, az AICPA üzletágának ügyvezetőjét aki elmondta: a vállalatok hatalmas lehetőséget szalasztanak el, ha nem biztosítják munkavállalóiknak a jobb üzleti döntések meghozatalához szükséges eszközöket és képzéseket. A felhő és az egyéb feltörekvő technológiák, mint az AI vagy a blokkláncok, növelik a hatékonyságot, javítják a pontosságot, illetve mélységi betekintést nyújtanak az adatokba - tette hozzá.

MTI/TakácsDalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.