2019. 03. 05. - 10:10

Magas vérnyomás-ellenőrzés mesterséges intelligenciával

Magas vérnyomás-ellenőrzés mesterséges intelligenciával

Hangasszisztenst fejlesztett ki egy cég, melynek célja az, hogy segítsen a pácienseknek a magas vérnyomás megfelelő kordában tartásában.

A magas vérnyomás rendszeres ellenőrzést igényel, hogy ne történhessen nagyobb baj a pácienssel.
 
A Livongo vállalat most olyan, Amazon-alapú hangeszközt fejlesztett ki, amely segít ezen egészségügyi állapot kordában tartásában. A hangasszisztens Health Nudges névre hallgat, s az Amazon Lex, illetve Amazon Polly rendszerekkel működik együtt.
 
A Livongo beszámolója szerint a magas vérnyomással küzdő páciensek használhatják a hang alapú sejtes vérnyomás-ellenőrző rendszert a vérnyomásuk adatainak feltöltéséhez, mely a Livongo mesterséges intelligencia motorjába kerül. Ez a motor ezt követően hangok formájában ad utasításokat.
 
Mostantól mesterséges intelligencia is segíthet a magas vérnyomás kordában tartásában
Mostantól mesterséges intelligencia is segíthet a magas vérnyomás kordában tartásában
 
 
Miután a magas vérnyomás értékét leolvasta, az MI-eszköz használója hangot fog hallani, mely ajánlásokat tesz a táplálkozás megváltoztatására például, vagy a sómennyiség csökkentésére magyarázta a cég. – A Livongo magas vérnyomás-szolgáltatása lehetőséget ad a tagoknak, hogy könnyen kommunikálhassanak a legtermészetesebb és leginkább személyre szabott kommunikációs csatornán keresztül, amely a hangjuk.”
 
A hangtechnológiák egyébként egyre nagyobb teret nyernek az egészségügyben ugyanúgy, mint egyéb iparágakban. A 2018-as év kiemelkedőnek számított a hanggal kapcsolatos technológiák szempontjából.
 
Ám már 2017-ben megjelent több korai munka, amely a hang használatával igyekezett új páciensélményt elérni.
 
Az Amazon Lex és az Amazon Polly sejtes vérnyomás-ellenőrző rendszere jó példa az együttműködés erőfeszítéseire, melyeket a Livongo megtesz az egészségügy fejlesztése érdekében – több embert szeretnének elérni, akik előnyben részesítik a hangot, mint elsődleges kommunikációs csatornát – szögezte le a Livongo elnöke, dr. Jennifer Schneider közleményében.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.