2019. 04. 10. - 09:55

Marihuánát is begyűjt a mesterséges intelligencia robot

Marihuánát is begyűjt a mesterséges intelligencia robot

Az izraeli startup cég mini kannabisz farmokat létesít azzal, hogy számítógépesíti a termesztést – a mesterségesen intelligens robotok immár személyes használatra is alkalmasak.

Automatizált kannabisz-farmon is termeszthetnek már növényeket a világon – ezekben a gazdaságokban robotkarok és mesterséges intelligencia dolgozik annak érdekében, hogy segítse a legális marihuána-ipart.
 
A Seedo nevű izraeli startup igencsak felhívta magára a figyelmet, amikor elkezdett mini hűtőszekrény méretű marihuána-gazdaságokat árulni személyes használatra 2017-ben.
 
Az apró gazdaságot optikai rendszerekkel és klímavezérléssel szerelte fel, s azt ígérte, a kannabiszt a magtól a teljes növényig, ellenőrzött körülmények között és kényelmesen, otthon lehet nevelni a gép segítségével.
 
Mesterséges intelligencia: automatizált hűtőszekrényben nevelik a marihuána növényeket
Mesterséges intelligencia: automatizált hűtőszekrényben nevelik a marihuána növényeket
 
Most a Seedo eggyel előrébb lépett: bejelentette, hogy a világ első automatizált kannabisz farmja mesterséges intelligencia használatával és robotkarral is fel van szerelve.
 
Azt tervezi, hogy teljesen automatizált, kereskedelmi méretű kannabiszgazdaságot épít, olyan technológia használatával, amely biztosítja a megfelelő és a gyógyszeripar számára elérhető növényeket egész évben.
 
Az automatizált gazdaság székhelye Kibbutz Dan lesz, az Izrael északi határa közelében fekvő mezőgazdasági közösség, mely a közelmúltban jóváhagyta az orvosi marihuána exportját.
 
A Seedo kiemelkedő terméke az úgynevezett „növesztő hűtőszekrény”. A készülék számos funkcióval rendelkezik, beleértve a steril hermetikus ökoszisztémát és a beépített patronokat, amelyek a fotoszintézis fázisában automatikusan felszabadítják a C02-t.
 
Eközben az automatikus LED-es világítás, ásványérzékelők és hőmérsékletmérő is tesz róla, hogy a belső térben optimálisak legyenek az állapotok a növény termesztéséhez.
 
A technológiát néhány új funkcióval párosítva a Seedo azt tervezi, hogy egy sor konténer méretű egységet alakít ki, s mindegyikben robotkar kezeli majd a termesztés fizikai aspektusait – a kamerák rajta tartják szemüket a folyamaton, a gépi tanulási szoftver biztosítja az optimális növekedési feltételeket.
 
Mindegyik konténer képes lesz legalább 147 kilogrammnyi szárított rügy előállítására.
 
A startup bízik benne, hogy a kibbutz dan-al való együttműködés összesen négy tonna szárított kannabiszbimbót eredményez majd az első három esztendőben.
 
A projekt várhatóan 14 tonna szárított marihuánát termel majd, 24 millió dollár értékben évente. Ha sikeres lesz, az ehhez hasonló farmok segíthetnek fellendíteni a marihuána ipart azokon a területeken, ahol a kannabisz legális.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.