2018. 10. 09. - 19:09

Megalakult a Mesterséges Intelligencia Koalíció

Megalakult a Mesterséges Intelligencia Koalíció
Magyarország prominens cégeinek jelenlétében került aláírásra az a dokumentum, amely által megalakult a Mesterséges Intelligencia Koalíció. 
Balatonfüreden, az Infotér konferencia nulladik napján alakult meg a mintegy 70 magyar és nemzetközi céget, egyetemet, tudományos műhelyt, szakmai- és közigazgatási szervezetet magába foglaló Mesterséges Intelligencia Koalíció. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter köszöntőjében hangsúlyozta: a koalíció Magyarország válasza a mesterséges intelligencia által generált kihívásokra.
 
 
A koalíció Magyarország válasza a mesterséges intelligencia által generált kihívásokra
 
 
Emlékeztetett rá, hogy az előző három ipari forradalomhoz képest, most olyan géppekkel áll szembe az emberiség, amelyek  intelligensek, képesek döntéseket hozni. Felidézte, hogy erre a változásra hazánk gyorsan reagált az Ipar 4.0-val, illetve az 5G koalícióval, a folyamat következő lépése pedig a mesterséges intelligencia megjelenésének kezelése.
 
 
Megalakult a Mesterséges Intelligencia Koalíció
 
 
Az MI Koalíció közösen határozza majd meg a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányát és kereteit
 
 
 
Az MI Koalíció alapítóinak szándéka, hogy közösen határozzák meg a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányát és kereteit. A koalíció részt vesz Magyarország MI stratégiájának kialakításában, illetve az MI elterjedésével összefüggő társadalmi és gazdasági hatások elemzésében. Hamarosan munkacsoportokat hoznak létre, mely után megkezdődhet az igazi munka.
 
/T.D.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.