2019. 02. 01. - 09:00

Megállíthatatlan a 21. századi infokommunikáció

Megállíthatatlan a 21. századi infokommunikáció
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta: a digitális világra, a digitalizációra az embereket és a gazdasági szereplőket fel kell készíteni, hogy bátran használják az eszközöket és a tudást, mivel a 21. században az infokommunikáció terjedése megállíthatatlan.
Elmondta: nyitottsága révén Magyarországnak minden esélye megvan arra, hogy néhány év múlva az Európai Unió tíz legfejlettebb országához tartozzon a digitális eszközhasználatot illetően. Nagy kihívás lesz azonban a digitális tudás, az ismeretek iránti befogadási hajlandóság, akárcsak a nyelvismeret megszerzése - jelezte Parragh László.
 
A digitalizáció mikrogazdasági előnyei között említette a termelékenység, a működési hatékonyság, illetve a profit és a bevételek növekedését, a belső vállalati tartalékok feltárhatóságát, új ügyfelek és partnerek megtalálását, valamint a költségek optimalizálását. Hozzátette: megfelelő folyamatszabályozással javulhatnak a specifikus termelési mutatószámok is.
 
Megállíthatatlan a 21. századi infokommunikáció
 
 
Makrogazdasági előnyként jelentkezik a bérek és az életszínvonal emelkedése, az export, illetve az adó- és járulékbevételek növekedése, az online értékesítés felerősödése, a robotizáció révén a munkaerőhiány csökkenése, a fekete- és szürkegazdaság visszaszorulása, valamint a hazai infokommunikációs technológiával foglalkozó cégek dinamikus növekedése - emelte ki Parragh László.

 

Megállíthatatlan a 21. századi infokommunikációPomázi Gyula, iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: a következő időszak legnagyobb kihívása a technológia, és az erre adott válasz az innováció. Ezek határozzák meg az előttünk álló évek fejlesztési irányát - mutatott rá. A helyettes államtitkár szerint el kell fogadni azt is, hogy az innováció nem mindig "az új kitalálásáról", hanem olykor az adaptív technológiák alkalmazásáról szól. Szavai szerint az új technológiák nem ellenségeink, az általuk nyújtotta lehetőségek okos kihasználása javítja a versenyképességet.

 

 

MTI/TakácsDalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.