2018. 04. 11. - 11:30

Megérkezett a bons-AI – mit tud a robotnövény?

Megérkezett a bons-AI – mit tud a robotnövény?

A régóta sikeres, japán TDK vállalat neve mindenkinek ismerős lehet. Ez a cég készített most egy igen meglepő újdonságot a mesterséges intelligencia használatával: megjött a bonsa-AI.

A multinacionális japán cég neve senki számára nem ismeretlen, hiszen a TDK hosszú évtizedek óta gyárt elektronikai eszközöket.
 
Legújabb termékük azonban enyhén szólva meglepő. A bons-AI névre hallgató minirobot nevét az adta, hogy a mesterséges intelligencia használatával működik, melynek neve angolul artificial intelligence (AI).
 
A bons-AI napelemmel működik és mini számítógépet tartalmaz
A bons-AI napelemmel működik és mini számítógépet tartalmaz
 
Az interaktív bonsai valóban akkora, mint a valódi növény. Az intelligens eszköz képes érzelmi támogatást adni az embernek. Talajérzékelővel rendelkezik, miniatűr kamerával szerelték fel, amely kontrollálja a mozgását. A LED-panel közvetíti érzelmeit.
 
A bons-AI mozgása során a napfényt keresi tengelyérzékelője segítségével. Ha megtalálta, fénycsíkok jelennek meg rajta, a LED-vonalak formájában, melyek a kaspóján találhatók. Ezek jelzik az „elégedettégét” is.
 
A robotnövény a TDK meghökkentő „holnap-projektjének” része, olyan kezdeményezés, mely után reményeik szerint további különféle eszközöket készítenek majd. Ezek célja az lenne, hogy közelebb vigyék az embert a jövőhöz.
 
Mesterséges intelligencia: a bons-AI érzelmi támaszt is tud nyújtani
Mesterséges intelligencia: a bons-AI érzelmi támaszt is tud nyújtani
 
A bons-AI egyébként miniatűr hangszóróval is rendelkezik, melyből inspiráló idézeteket, tanácsokat hallgathat a használója. Napelemes módszerrel töltődik fel, villamosenergia és vezeték nélkül működik. Az apró kondenzátorok, induktorok és a mini számítógép minden elvárásnak megfelelnek.
 
A robotnövény jelenleg teszt-szakaszban van, a cég egyelőre nem árulta el, mikor dobják piacra a „társait”.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.