2019. 08. 27. - 08:33

Megérkezett az Apple AirPlay 2 támogatás az LG mesterséges intelligencia alapú televízióira

Megérkezett az Apple AirPlay 2 támogatás az LG mesterséges intelligencia alapú televízióira
Májusban már megkapták az Amazon Alexa támogatást az LG mesterséges intelligenciával felruházott televíziói, nemrég pedig immár az Apple AirPlay 2 és HomeKit technológiája is elérhetővé vált rájuk.

Az LG az Apple AirPlay 2 és HomeKit megoldását azoknál a 2019-es LG OLED tévéknél, NanoCell tévéknél és UHD tévéknél tette elérhetővé, amelyek birtokolják a ThinQ AI mesterséges intelligencia képességet. Az LG ezzel az első olyan globális televíziógyártó lett, amely támogatja a HomeKit rendszer kezelését.

Az újítások a gyakorlatban azt jelentik, hogy az LG 2019 AI tévétulajdonosok az AirPlay 2-vel iPhone-ról iPad-ről és Mac-ekről gyorsan és egyszerűen tudják streamelni a tartalmat a televíziókra, és ezek közé tartoznak a Dolby Vision tartalmak is. Filmeket és sorozatokat tehát egyaránt lehet az Apple TV alkalmazásból és más videoalkalmazásokból átküldeni a tévékre, mint ahogy az Apple-eszközzel készített fényképek és videók is megjeleníthetők rajtuk.


Az LG mesterséges intelligencia alapú televíziói kibővített támogatást kaptak


Mindemellett Apple Podcast-ek, Apple Music tartalmak és az eszközök gyűjteményében lévő más zenék szintén megszólaltathatók a mesterséges intelligenciát támogató LG AI tévéken, sőt, az AirPlay 2 támogatást élvező egyéb otthoni okoseszközök (például okoshangszórók) is alkalmasak erre a feladatra.

Az LG mesterséges intelligencia alapú televíziói kibővített támogatást kaptakA HomeKit emellett arra is lehetőséget ad, hogy a felhasználók kényelmesen irányíthassák az otthoni okoseszközeiket a telefonjuk Home alkalmazásával vagy a Siri hangasszisztenssel. Többek között az LG AI tévéket ezáltal be vagy ki lehet kapcsolni, hangerőt lehet állítani, csatornát lehet váltani, vagy éppen a jel forrását lehet megváltoztatni. Ráadásul rutinokat és automatizmusokat is be lehet állítani, és a HomeKittel kompatibilis egyéb eszközök is kezelhetőek ilyen módon.

A mesterséges intelligenciát birtokló LG OLED, NanoCell és UHD tévék az Apple AirPlay 2 és HomeKit támogatást folyamatosan kapják meg szerte a világban: 140 országban teszi elérhetővé a dél-koreai gyáróriás az új technológiát.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.