2018. 04. 01. - 10:00

Meghökkentő: íme a virtuális bútor

Meghökkentő: íme a virtuális bútor

A technológiai fejlődés és a mesterséges intelligencia olyan vívmányokat hoz létre, melyekről azelőtt sosem hittük volna, hogy megvalósulnak. Ilyen a virtuális bútor is, melyet anélkül használhatunk, hogy megvennénk.

Napjainkban egyre több és több alkalmazás jelenik meg mobiltelefonon, amely új funkciókat és tapasztalatokat tesz lehetővé a felhasználók számára. Egyike a legutóbb megjelenteknek az az alkalmazás, amelyet az Ikea és az Overstock vezetett be.
 
Mindkettő olyan alkalmazást szolgáltat, amelyen keresztül virtuális bútorzatot helyezhetünk el a szobánkban.
 
A virtuális bútor alkalmazással betelepíthetjük konyhánkba a vágyott bútort
A virtuális bútor alkalmazással betelepíthetjük konyhánkba a vágyott bútort
 
Segítségével megtekinthetjük, hogyan férne el, miként mutatna a helyiségben, anélkül, hogy megvennénk azt és az otthonunkba szállítatnánk. Az ötlet meglehetősen érdekes, s hasznos lehet egyesek számára, bár az emberek többségének egyelőre csak egy játékos trükknek tűnhet.
 
A két megjelent applikáció között van egy lényeges különbség – az Ikea ugyanis a virtuális bútorokat csak a saját cégétől kínálja, az Overstock viszont több márka termékeit mutatja be kérésre az alkalmazáson keresztül. Vagyis, valószínűleg az utóbbi lesz a nagyobb segítség sokak számára.
 
Az alkalmazások mindenesetre nagyon jól működnek, s ez a lényeg. Hála a technológiai fejlődésnek és a mesterséges intelligencia fejlődésének, ez is egy lépéssel közelebb visz minket a könnyű tervezéshez.
 
Az okos készülékek segítenek ellenőrizni, jól döntünk-e, mielőtt a valóságban hozunk egy döntést. Időt és pénzt takarítunk meg vele.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.