2018. 05. 14. - 08:37

Meghosszabbítja az elemek életét a mesterséges intelligencia?

Meghosszabbítja az elemek életét a mesterséges intelligencia?

A mesterséges intelligencia az élet számos területén segít nekünk. Képes emlékeztetni bennünket időpontokra, eseményekre a telefonunkon keresztül. Ám sok egyéb dologban is segítséget jelenthet, újabban az elemek életét is meghosszabbíthatja.

A mindennapi életben számos szervezési-rendszerezési feladatban lehet segítségünkre a mesterséges intelligencia – elég hozzá egy okostelefon, s biztos, hogy nem maradunk le találkozókról, nem felejtünk el időpontokat, mert emlékeztet rá a készülék.
 
Mindezek természetesen csak azok a dolgok, melyeket a telefonon át tudunk intézni.
 
Az elmúlt pár esztendőben azonban a mesterséges intelligencia számos területen jelentős előrelépést eredményezett abban, hogy az emberek „keze alá dolgozzon”, a hűtőszekrénytől a tévékészüléken át az autóban levő szolgáltatásokig.
 
A mesterséges intelligencia figyeli az elem állapotát - így kevésbé hagyhat cserben a készülék
A mesterséges intelligencia figyeli az elem állapotát - így kevésbé hagyhat cserben a készülék
 
A mesterséges intelligencia fejlesztése terén a legújabb hír az elemek életével kapcsolatos.
 
Az MI legfrissebb újítása: képes az elemeket tovább „életben tartani”. A találmány neve adaptív elem. A mesterséges intelligencia segítségével lehetővé válik az elem állapotának figyelése és elemzése, de az AI (artificial intelligence - mesterséges intelligencia) azt is analizálni tudja, mely alkalmazásokat használjuk gyakran. Ezt figyelembe véve a kevésbé használatakat „kikapcsolja”, nem fognak szükségtelenül futni a háttérben, s ezzel az elem erejének 30 százalékát megőrzi – állítja a Google.
 
Ettől függetlenül automatikusan alkalmazkodik a telefon fényerejéhez, az általunk használt szokásoknak megfelelően.
 
A fejlesztő csapat szerint azok az adatok, melyeket összegyűjt a mesterséges intelligencia ahhoz, hogy e feladatokat végezni tudja, csak a saját eszközben lesznek tárolva. Számos felhasználó számára ez enyhítheti az adatvédelmi kérdések körüli aggodalmakat.
 
A fenti funkciók már ismerősek lehetnek az olyan eszközök esetében, mint az iPad vagy iPhone – ezeknél ugyanis már van automatikus fényerő-beállítás, s a háttérben futó folyamatokat is leszabályozza. Ahhoz viszont, hogy az elem állapotának vizsgálata is megtörténjen, még várnunk kell egy kicsit.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.