2022. 04. 18. - 09:15

Megvolt a tesztrepülés - Felszállhat a légitaxi a 2024-es párizsi olimpián

Megvolt a tesztrepülés - Felszállhat a légitaxi a 2024-es párizsi olimpián

Már nem álom: a levegőben „autózás” egyre elérhetőbbé válik. Megtette első tesztrepülését a Volocity légitaxi Németországban.

Felszállt a levegőbe a Volocopter vállalat első normál méretű légitaxi prototípusa. A városi légi közlekedést segítő cég nyilvánosságra is hozta a VoloCity repüléséről készült felvételeket.
 
A rövid videón az látható, amint az eVTOL (electric vertical take-off and landing - azaz elektromos függőleges fel- és leszállás) sikeresen felszáll, majd landol a németországi Bruchsalban. 
 
„Egy hűvös decemberi reggelen végre minden összeállt – mesélte a Volocopter vállalat képviselője. - A VoloCity kiemelkedett a hangárból és elszállítottuk a repülőtérre. Még a lélegzetünket is visszatartottuk a repülési teszt előtt. Nem kevesebb, mint 11 évet vártunk erre!” Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Önvezető taxik a levegőben
 
Felszállt a levegőbe a Volocopter vállalat első normál méretű légitaxi prototípusa
Felszállt a levegőbe a Volocopter vállalat első normál méretű légitaxi prototípusa
 
A Volocopter csapata keményen dolgozott, a VoloCity az elhivatottságuk csúcspontja. Az első VoloCity-repülés a következő lépés a társaság számára – tervük, hogy a légitaxit üzembe helyezzék a 2024-es párizsi olimpián.
 
A legutóbbi VoloCity prototípus fejlesztése valóban 11 éven át tartott, több mint 1500 tesztrepülést végeztek el.
 
A teljesen elektromos repülőgép tetején 18 rotor van, ezeket kilenc újratölthető akkumulátor látja el. Hatótávja 35 km, légsebessége 110 kilométer per óra. A légi taxiban két utas és kézipoggyász számára áll rendelkezésre hely. Olvasd el: A csúcsforgalom a múlté lesz az új légi járművekkel
 
 
Ha a Volocopter elindíthatja légitaxi szolgáltatását, az utazás csupán pár kattintásra lesz tőlünk az okostelefon- alkalmazáson keresztül.
 
Azt követően, hogy 2021-ben lezajlott az első tesztrepülés, a Volocopter teszteket hajtott végre a Párizstól északnyugatra fekvő Pontoise repülőtéren, előkészítendő a VoloCity 2024-es indulását.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.