2022. 06. 23. - 08:34

Mesterséges intelligencia - 5G-alapú robot platformot készített a Qualcomm

Mesterséges intelligencia - 5G-alapú robot platformot készített a Qualcomm
Az okostelefonok processzorainak egyik piacvezető gyártója, a Qualcomm a robotika terén is komoly fejlesztéseket folytat. Ennek eredményeként a közelmúltban több, mesterséges intelligenciára épülő platformot is kifejlesztett, melyek az 5G előnyeit is kihasználják.

A Qualcomm állítja: az RB5 AMR referenciaterv a világ első AMR-referenciaterve, amely mélyen integrált, továbbfejlesztett mesterséges intelligenciával és 5G képességekkel rendelkezik.

A cég arra számít, hogy ez az architektúra felgyorsítja az üzleti, ipari vagy kereskedelmi felhasználású, csatlakoztatott intelligens rendszerekhez kapcsolódó robotok fejlesztését. A legújabb megoldások segítenek a vállalkozásoknak felgyorsítani a digitális átállást és lehetővé teszik az Ipar 4.0-t.

A másik újdonság a Qualcomm Robotics RB6 platform, ami a megnövelt mesterséges intelligencia és 5G-képességek beépítésével a Qualcomm Technologies eddigi robotikai kínálatának csúcsa. Az új rendszer támogatja a globális szub-6GHz-es, valamint az mmWave sávokat mainstream és kereskedelmi környezetben, beleértve a magánhálózatokat is.


A mesterséges intelligenciát ötvözik a robottechnikával a Qualcomm új platformjai

A Qualcomm Robotics RB6 platform képes lesz kihasználni a 3GPP Release 15, Release 16, 17 és 18 előnyeit, amikor azok a jövőben elterjedtebbé válnak. A továbbfejlesztett Qualcomm AI Engine 70-200 trillió művelet/szekundum (TOPS) sebességre képes az emelt szintű platformon (INT8).

A Robotics RB6 platform hardver- és szoftverfejlesztő eszközöket, valamint a Qualcomm Intelligent Multimedia SDK-t és az AI Software Development Kit-et is tartalmazza. Ez az SDK egyesíti a multimédiát, az MI-t, valamint a gépi tanulást, illetve a számítógépes látást és a hálózati építőelemeket, hogy lehetővé tegye a robotikai alkalmazások végponttól végpontig tartó telepítését.

A Qualcomm vállalati partnerei közé tartozik az ADLINK, Akasha Imaging, Cyngn, ForwardX FutureMind, Hyundai Robotics, inVia Robotics, LG Electronics, Samsung Electronics és Thundercomm.

A Qualcomm Robotics RB6 platform és a Qualcomm RB5 AMR platformok a tervek szerint az OEM-eknek és a robotgyártóknak segítenek integrálni a földi robotokat az olyan ipari felhasználási esetekben, mint a kormányzati szolgáltatások, a szállítás, az orvostudomány, a kereskedelem, a raktározás, a mezőgazdaság és az építőipar, beleértve a platformok által vezérelt közműveket.

Az új technológia segíthet a kiszállításokban, az automatizált termelésben, a városi légi mobilitásban és az ipari drónok infrastruktúrájában is.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.