2019. 09. 06. - 08:16

Mesterséges intelligencia alapú otthoni okoseszköz-fejlesztések az LG-nél

Mesterséges intelligencia alapú otthoni okoseszköz-fejlesztések az LG-nél
Az LG Electronics nemrég partnerségre lépett az Internet of Things (IoT) és okosotthon-eszközöket gyártó LUMI United Technology céggel, melynek köszönhetően új és hasznos, mesterséges intelligencia-alapú okosotthon-felszerelések érkeznek kültérre és beltérre egyaránt.

Az LG és a LUMI együttműködése az otthoni mesterséges intelligencia ökoszisztémáját fejleszti. Ez többek között új, fejlett szenzorok elkészítését, valamint az ehhez kapcsolódó eszközök létrehozását jelenti, így többek között a páratartalmat, a hőmérsékletet és az ajtók mozgását is korszerű módon lehet követni.


Többek között az LG WK7-es okoshangszóró is új
mesterséges intelligencia funkciókkal gazdagodik


Az új fejlesztések közé tartozik az, hogy az LG által készített termékek a LUMI Aqara szenzor technológiájával kapcsolódhat össze, mely által energiatakarékosság érhető el, miközben a biztonság és a kényelem fokozódik. Az Aqara szenzor számára megadható egy ideális benti hőmérséklet, amely ezután automatikusan vezérli az LG légkondicionáló berendezését.

De az Aqara ennél többre is képes: a szenzor az ablakra szerelhető, a felhasználó pedig értesítést kap arról, ha az ablak nyitva van, miközben mondjuk egy LG légkondi be van kapcsolva. Ezáltal megelőzhető, hogy fölöslegesen menjen a légkondicionáló, így hatékonyabb és gazdaságosabb lehet annak működtetése.

Többek között az LG WK7-es okoshangszóró is új mesterséges intelligencia funkciókkal gazdagodikAz LG párátlanító berendezésének működését is tudja a LUMI optimalizálni, így fenntartani az ideális páratartalmat a házban. Emellett a LUMI LED Light Bulb villanykörtéit az LG WK7-es okoshangszóróival is lehet vezérelni, például úgy, ha kimondjuk a "Cinema Mode" parancsot, melynek eredményeként a fények automatikusan elsötétülnek, mint egy moziban.

Az LG szerint ezek a mesterséges intelligencia alapú fejlesztések az okosotthonok felé nagy lépést jelentenek, melynek következő lépése majd az okosvárosok kialakulása lesz.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.