2021. 05. 14. - 08:25

Mesterséges intelligencia alapú új funkciókat vezet be a Meet számára a Google

Mesterséges intelligencia alapú új funkciókat vezet be a Meet számára a Google
A Google nemrég bejelentette, hogy a konferenciahívásokat lehetővé tevő Google Meet számos frissítéssel fog gazdagodni. Ezek közé tartozik a felfrissített felhasználói felület, valamint a mesterséges intelligencia által támogatott funkciók, nem utolsó sorban pedig olyan eszközök, amelyek célja, hogy a megbeszélések még vonzóbbá váljanak.

A Meet új Data Saver funkciója automatikusan korlátozza az adatforgalmat a mobilhálózatokon, valamint egyéb sávszélesség-korlátozott hálózatokon. A webes felületen egy gyenge fényviszonyok optimalizálásában segítő eszköz is debütál, amely a mesterséges intelligencia által javítja a videók fényét rosszul megvilágított környezetben. A korábban csak okostelefonokon és táblagépeken elérhető gyenge megvilágítású mód felismeri, ha a felhasználók alulexponáltak, és javítja a minőséget a jobb láthatóság érdekében.

Az Autozoom a következő hónapokban érkezik a fizetős Google Workspace ügyfelek számára. Ez egy olyan funkció, amely a mesterséges intelligenciát használja fel arra, hogy a kameraképben megfelelő zoomolás legyen beállítva, de a felhasználók pontos elhelyezésében is segít. A Google szerint az Autozoom intelligens módon igazodik a felhasználók mozgásához, így biztosítva, hogy a képernyőn maradjanak.

Mesterséges intelligencia teszi tökéletesebbé a hívásokat a Google Meet-ben
Mesterséges intelligencia teszi tökéletesebbé a hívásokat a Google Meet-ben


Az adatkímélőn, a gyenge fényviszonyok webes módján és az Autozoomon túl a Meet hamarosan lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az alapértelmezett hátteret egy osztályterem, egy buli vagy egy erdő képével cseréljék le. A jövőben a Meet for Web azt is jobban szabályozhatja majd, hogy a felhasználók hogyan lássák magukat a megbeszéléseken. Képesek lesznek például arra, hogy a videóképüket egy kisebb kivágásra vagy egy lebegő képre zsugorítsák, ez utóbbi pedig átméretezhető, valamint mozgatható is lesz. Ha pedig inkább nem szeretnék magukat látni, a felhasználók minimalizálhatják és elrejthetik a képfolyamukat, és opcionálisan letilthatják a saját képüket a hívások során.

A Meet lehetőséget kínál majd a tartalmak kitűzésére és a kitűzések megszüntetésére is, az alsó sáv pedig könnyebb navigálhatságot nyújt: a megbeszélések betárcsázási kódjai, a mellékletek, a résztvevők listája, a csevegés és egyéb tevékenységek a jobb alsó sávba kerülnek, hogy több függőleges hely maradjon a résztvevők és a tartalom számára. A Google szerint a "hívás elhagyása" gomb is távolabb kerül a kamera és a mikrofon gomboktól, hogy megelőzze a véletlen hívásbontásokat.

A világjárvány felturbózta a videócsevegés használatát. A Commercial Integrator felmérése szerint a 250-nél több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozások 83 százaléka valószínűleg a közeljövőben be fog szerezni videohívó eszközöket. A tendenciát alátámasztja, hogy a Meetnek 2020 májusában több mint 50 millió felhasználója volt, ami 900%-os növekedést jelent tavaly márciushoz képest.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.