2022. 08. 08. - 14:52

Mesterséges intelligencia alkalmazása a digitális gyártás irányítására

Mesterséges intelligencia alkalmazása a digitális gyártás irányítására

A digitális gyártás során szükség van az azonnali reakcióra. A mesterséges intelligencia alapú szoftver képes reagálni a változásokra és így a 3D nyomtató még hatékonyabb munkát végez majd.

A 3D nyomtatás egy olyan folyamat, amelynek során digitális modellből háromdimenziós tárgyakat hoznak létre.
 
Évtizedek óta létezik, de csak a közelmúltban vált népszerűvé a megfizethető árú 3D nyomtatók kifejlesztésének köszönhetően. Ezek a nyomtatók úgy tudnak tárgyakat létrehozni, hogy egymás után lerakják az anyag - általában egy műanyag - rétegeit, amíg a tárgy elkészül.
 
 
Az MI gyorsan javítja az esetleges hibákat a 3D nyomtatás során
 
A 3D nyomtatókkal előállított tárgyak minőségét számos tényező befolyásolhatja, többek között a nyomtató mozgásának pontossága és a lerakott anyag vastagsága, fontos a precizitás a folyamat során, hiszen az anyagkezelés hibái károkat okozhatnak a végtermékben.
 
Az MIT kutatói olyan gépi tanulási rendszert fejlesztettek ki, amely számítógépes látást használ a gyártási folyamat nyomon követésére és az anyagkezelés hibáinak kijavítására.
 
A rendszer a nyomtatási folyamat szimulációin alapul, amelyek egy neurális hálózatot tanítanak arra, hogyan állítsa be a nyomtatási paramétereket a hibák minimalizálása érdekében. A neurális hálózat betanításához a kutatóknak valós időben kellett mérniük, hogy mi történik a nyomtatón.
 
A gépi látás és a gépi tanulás kombinációja jól működik, és a gépi látórendszer a visszavert fény mennyisége alapján képes kiszámítani az anyagvastagságot. Ez lehetővé teszi számára, hogy a megfelelő nyomtatási paramétereket úgy válassza ki, hogy a hibákat minimalizálja.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.