2021. 05. 20. - 08:26

Mesterséges intelligencia által teszi személyesebbé a játékélményt a Sony

Mesterséges intelligencia által teszi személyesebbé a játékélményt a Sony
A Sony nemrég egy új fejlesztést jelentett be a játékélmény fokozására: sikerült úgy programozniuk a mesterséges intelligenciát, hogy ennek segítségével a felhasználók testre szabhassák videojáték-karaktereiket. Az új MI-programjuk a játékosok játékprofiljából összegyűjtött, az egyes felhasználókra jellemző személyes tulajdonságok alapján tanul.

A szórakoztatóipari cégóriás mesterséges intelligencia alapú programja úgy működik, hogy a felhasználóhoz hozzárendel egy alapértelmezett játékprofilt. Ez egy olyan játékstílust tartalmaz, amely azt szimulálja, ahogyan az emberek általában játszanak a játékokkal, a profil pedig megtanulja, hogy miként automatizálhatja a játékmenetet a felhasználó sajátos játékstílusának megfelelően.

A program számos játékmenetet figyelemmel kísér, hogy az alapértelmezett játékstílust a felhasználó egyedi játékpreferenciáihoz igazítsa. Miután a program elsajátította a felhasználó játékstílusát, a mesterséges intelligencia lényegében automatizálni tudja a játékfolyamatot, ezzel segítve a felhasználót a játék során.

Ennek a támogatott játékmenet-megközelítésnek a célja, hogy a felhasználók saját MI-karaktereket irányíthassanak a játékélményük támogatása érdekében. A Sony úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia segíthet a játékosoknak olyan játékcélok elérésében, amelyeket általában túl nehéznek találnak ahhoz, hogy önállóan teljesítsék. Így az MI-karakter az emberi játékos szerepében játszhat, és az emberi játékos személyre szabott játékstílusát felhasználva küzdheti le az akadályokat.

A játékosok új társa lehet a mesterséges intelligencia
A játékosok új társa lehet a mesterséges intelligencia


A Sony azt reméli, megkönnyíti a felhasználók számára a kihívások teljesítését, ha egyénre szabott, egyedi játékprofil áll rendelkezésükre. Így az emberi játékosok rábízhatják a mesterséges intelligenciára a játék egyes részei a "nevükben" történő teljesítését, függetlenül attól, hogy egy- vagy többjátékos módról van szó.

Természetesen az is előfordulhat, hogy az MI-karakter elakad a játék egyes feladatainál. Ennek megoldására online tájékoztató útmutatókkal látták el a programot, hogy automatikusan segítséget kérjen. De az automatizált program nem lép közbe a felhasználó tudta és engedélye nélkül.

Az új mesterséges intelligencia alapú program hasonlít sok más, a Sony által 2020-ban szabadalmaztatott rendszerhez, köztük a PlayStation 5 játékasszisztensekhez. Ezek a rendszerek tartalmaznak egy audioasszisztenst, mely támogatja a felhasználókat a célok teljesítésében, valamint egy Cortana-szerű chatbotot, ami pedig a felhasználói szándék alapján dolgozza fel a hangutasításokat.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.