2022. 02. 06. - 08:00

Mesterséges intelligencia – Beindult az önjáró kamion-hálózat Arizonában

Mesterséges intelligencia – Beindult az önjáró kamion-hálózat Arizonában

Az ügyfelek gyors és hatékony kiszolgálása a célja annak a vállalatnak, mely immár teljesen automatizált módon szállíttatja az árut önjáró kamionokkal az arizonai Tucson és Phoenix között.

Örömhírt osztott meg a TuSimple vállalat, mely Amerika első önálló teherszállítási útvonalát üzemelteti az arizonai Tucson és Phoenix között.
 
Az autonóm vezetéstechnológiai vállalat megszerezte első ügyfelét, amely a TuSimple teljesen automatizált teherszállítási útvonalán szállítja az árut: partnere a Union Pacific Railroad, az Egyesült Államok legnagyobb elsőosztályú vasúti társasága.
 
A TuSimple tervei szerint 2022 tavaszán indul az áruszállítás a Union Pacific számára, az úttörő autonóm járműtechnológia alkalmazásával – a cél, hogy gyorsabban és költséghatékonyabban jussanak el az áruk a rendeltetési helyükre.
 
„A TuSimple-lel kötött partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy a vasúti csomópontjainkon túlra is kiterjesszük tevékenységünket, gyorsabban és hatékonyabban szolgáljuk ki ügyfeleinket – mondta Kenny Rocker, a Union Pacific marketing és értékesítési ügyvezető alelnöke. - Ez az úttörő autonóm vezetési technológia és a partnerség jelentős lehetőséget nyújt nekünk, hogy hálózatunkban mérlegeljük a technológiát, proaktív módon csökkentve a globális ellátási lánc túlterheltségét.” Olvasd el: 
 
Elindultak az első fuvarozások a vezető nélküli kamionokkal
Elindultak az első fuvarozások a vezető nélküli kamionokkal
 
A világ első, ún. Driver Out (vezető nélküli) féltehergépjárművel történő szállítás bemutatására a TuSimple 2021. december 22-én további hat sikeres, teljesen autonóm járatot indított el. Az elsővel együtt hét tesztvezetés során összesen több mint 550 mérföldet tettek meg a kamionok nyílt közutakon, távműködtetés és forgalmi beavatkozás nélkül.
 
A vezetések különféle útviszonyok között történtek, beleértve a sűrű kora esti forgalmat és az éjszakai, kiindulópontra való visszatérést. Olvasd el: 
 
A vállalat azt tervezi, fokozatosan kiterjeszti hatókörét a nappali utakra és új útvonalakra, miközben rendszeres fejlesztéseket hajt végre a szabadalmaztatott autonóm járműtechnológián. 2023 végéig szeretné magát komoly szereplővé tenni a kereskedelemben, folyamatos, fizetett vezető nélküli fuvarozási műveletekkel egy jelentős szállítási területen, például a „texasi háromszögben”.
 
„Az ismételhető és méretezhető Driver Out műveletek jelentős inflexiós pontot jelentenek cégünk történetében. Mi vagyunk a világon az elsők, akik az AV teherszállítási technológia összes funkcióját teljesítik. Büszkék vagyunk rá, hogy időben valósítjuk meg e történelmi mérföldkövet, s izgatottak várjuk, hogy a teljes hangsúlyt úttörő technológiánk felgyorsított kereskedelmi forgalomba hozatalára helyezzük” - mondta Cheng Lu, a TuSimple elnök-vezérigazgatója.
 
A TuSimple máig több mint 11 ezer egyedi feltérképezett mérföldet tudhat maga mögött autonóm árufuvarozási hálózatán belül, s tevékenysége további bővítését tervezi, hogy támogassa disztribúciós partnereit.
 
Olvasd el ezt is: 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.