2023. 03. 27. - 09:40

Mesterséges intelligencia - Csontokkal és izmokkal jelent meg a vadonatúj robotkutya

Mesterséges intelligencia - Csontokkal és izmokkal jelent meg a vadonatúj robotkutya

A világ első izommal és csontrendszerrel ellátott végtagokkal rendelkező robotkutyáját mutatta be a Hengbot startup cég – állítása szerint.

A robotkutyák száma manapság egyre nő, bár azok stílusukat, tudásukat és tulajdonságaikat tekintve nem teljesen egyformák – sőt.
 
Most a Hengbot startup cég állt elő egy új változtattal, melyet Sparky névre keresztelt – s állítása szerint ez az első robotkutya a világon, melynek végtagjai izommal és csontrendszerrel rendelkeznek.
 
Az áttörő innovációt megalkotó Hengbot küldetése „elmosni a határvonalat a technológia és az élet között”, azzal, hogy mozgékony, fürge és meleg tapintású gépeket fejlesztenek. Olvasd el: 
 
Mesterséges intelligencia - Csontokkal és izmokkal jelent meg a vadonatúj robotkutya - Fotó: hengbot.com
Mesterséges intelligencia - Csontokkal és izmokkal jelent meg a vadonatúj robotkutya - Fotó: hengbot.com
 
Az izom-csontrendszerrel bíró végtagokkal és a fejlett mesterséges intelligencia használatával a Sparky valóban úttörő innováció: nagyon hasonlít egy élő állatra. Úgy tud futni, ugrani és trükköket végrehajtani, akár egy igazi kutya – állítja a Hengbot.
 
Más, sokszor mesterségesnek és „darabos” mozgásúnak tűnő robotkutyákkal szemben a Sparky „páratlanul gördülékenyen és kecsesen” mozog, köszönhetően a karcsú és agilis kialakításának, amely meglehetősen jól utánozza a valódi ebek mozdulatait.
 
A Hengbot robotkutyája a technológia és a szórakozás egyedülálló keveréke. Beépített kamerával és mikrofonnal rendelkezik, ezek teszik lehetővé, hogy kapcsolatba lépjen a környezetével és az emberekkel. Olvasd el: 
 
A mesterséges intelligencia-funkció miatt képes parancsokra reagálni, beszélgetéseket kezdeményezni és mosolyra készteti azokat, akikkel találkozik.
 
A Sparky robotkutya egyszerűen vezérelhető applikációval vagy távirányítóval, emellett programozható és nyílt fejlesztési lehetőségekkel bír.
 
Teljesen fém házzal látták el, valamint több mint 50 perces akkumulátor-élettartammal. Moduláris felépítéssel és bővíthető.
 
Úgy hírlik, hamarosan meg is jelentetik a Kickstarter oldalon.
 
Olvasd el ezt is:
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.