2020. 01. 04. - 08:00

Mesterséges intelligencia: érkezik az eddigi legokosabb sütő

Mesterséges intelligencia: érkezik az eddigi legokosabb sütő

Vadonatúj sütő-generáció érkezik, amely már abban is segítségünkre lesz, hogy egészségesebben készítsünk el egy ételt – mesterséges intelligencia segítségével.

Okosotthonba illeszkedő, új sütőkkel érkezik a koreai LG vállalat. A különleges konyhai gépek az InstaView technológiára, valamint a ThinQ okosotthon-platformra épülnek, s január 7-én mutatják be azokat a neves CES-en, azaz a Las Vegas-i Convention Center elektronikai kiállításán.
 
Csupán néhány rendkívüli előny az intelligens sütők tulajdonságai közül: képesek átvenni a fritőz szerepét, helyette forrólevegős sütési funkcióval (Air Fry), valamint olyan megoldásokkal működnek, amelyekhez a mesterséges intelligencia biztosít alapot.
 
Az LG hangsúlyozza, hogy okos sütőivel arra inspirálja a felhasználókat: készítsenek kreatív módon ételeket.
 
Az okos sütő az egészségesebb sütési módszerekről is gondoskodik
Az okos sütő az egészségesebb sütési módszerekről is gondoskodik
 
Persze már az is nagy előny, hogy bizonyos funkciókra tervezett gépek nem foglalják a helyet a konyhában, hiszen szinte mindent megold egy készülék. Amely egyébként egészségünkről is gondoskodik: sokkal kevesebb olaj alkalmazásával készíthetjük el ételeinket, mint a hagyományos esetben.
 
A sülő ételek ellenőrzése is igen egyszerű: ehhez áll rendelkezésre az InstaView technológia, melynek lényege, hogy ha meg akarjuk nézni, milyen állapotban van a leendő ebéd, csak kétszer az üvegajtóra kell koppintanunk és felkapcsolódik a világítás. Ezzel a módszerrel nincs szükség az ajtó nyitogatására, mely köztudottan lassítja a készítést és hőt veszítünk vele.
 
Külön öröm azoknak, akik az ételkészítést ugyan élvezik, de a sütő tisztítását szívesen kihagynák, hogy az okos sütő magát takarítja ki. Ha kevésbé szennyeződött, az EasyClean funkcióval, csak gőzzel tisztul, ehhez negyed órára sincs szüksége. A SelfClean-nel magasabb hőmérséklet segítségével szabadítja meg magát az erősebb lerakódásoktól.
 
Az LG ThinQ applikáció nemcsak receptekkel szolgál, hanem az ételkészítés folyamatának leírása is átküldhető hozzá az okostelefonról, így a sütő önállóan kiválasztja, melyik a legmegfelelőbb sütési módszer és hőmérséklet egy adott ételhez.
 
Ráadásul másik helyiségből is könnyedén irányítható, amennyiben összekötik a Google Asszisztens, vagy az Amazon Alexával kompatibilis intelligens hangszórókkal.
 
Érdemes tudni, hogy a CES-en bemutatott mesterséges intelligenciával működő sütők képesek időben figyelmeztetni tulajdonosukat, ha bármilyen gond áll elő, terméktámogatását pedig teljesen személyre szabja.
 
Fotó: lg.com
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.