2019. 09. 09. - 10:05

Mesterséges intelligencia: gyors azonosításba fektetnek az autóipari cégek

Mesterséges intelligencia: gyors azonosításba fektetnek az autóipari cégek

Hasznos újítással állt elő egy izraeli mesterséges intelligencia vállalkozás: algoritmusokat fejlesztett a minél gyorsabb és pontosabb objektum-felismeréshez.

Egyre több autóipari vállalat kíváncsi egy izraeli mesterséges intelligencia-vállalkozás fejlesztésére, ezért nem restek be is fektetetni a cégbe. A Cartica AI nevű startup a gépi tanuláshoz és a tárgyfelismerés meggyorsításához készít algoritmusokat.
 
A célja az, hogy az autókban levő fedélzeti rendszerek hamarabb fel tudják ismerni az új közlekedési helyzeteket, jobban felkészíthetőek legyenek a különféle közlekedési helyzetekre.
 
Igazi nagyágyúk szeretnének együttműködni vele, ezért be is ruháznak a Cartica AI-be – köztük a Continental, a BMW AI Ventures, az OurCrowd és a Toyota AI Ventures.
 
A gyors objektumfelismerés jelentős előrelépés a mesterséges intelligencia terén
A gyors objektumfelismerés jelentős előrelépés a mesterséges intelligencia terén
 
A Continental nem titkolta azt sem, hogy a cégben kisebbségi tulajdonrészt szerzett, de részleteket nem árult el.
 
Az izraeli cég szoftverei segítségével a járműfedélzeti rendszerek képesek felismerni a szenzoradatok és képek alapján az objektumokat – ennek alapján később vezetési stratégia kiszámítása zajlik.
 
Nem sokkal korábban a programokat csak úgy lehetett tanítani, hogy azt emberek végezték, szembesítve a mesterséges intelligencia rendszert minden lehetséges közlekedési helyzettel, objektummal, utcai szituációval.
 
Az új fejlesztésnek köszönhetően erre már nincs szükség, jóval kevesebb emberi, manuális beavatkozással megoldható a működés.
 
A korábbi megoldás rendkívül sok időt vett igénybe és pénzügyileg sem volt túl előnyös. Nem véletlen, hogy a nagy autógyártók most kapva kaptak az alkalmon, s társulni kívánnak a Cartica AI startup felfedezéseihez.
 
László Adrienn
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.