2021. 11. 19. - 08:58

Mesterséges intelligencia hozza el a hatékonyabb oktatást az iskolákba

Mesterséges intelligencia hozza el a hatékonyabb oktatást az iskolákba
A Lenovo bemutatta a Smart Classroom nevű intelligens hibrid tanulási megoldást, amely interaktívabbá, hatékonyabbá és élvezetesebbé teszi a tanulást a diákok és az oktatók számára egyaránt.

A mesterséges intelligencia, a big data, a felhőalapú számítástechnika és más fejlett technológiák ötvözetét jelenti Lenovo Smart Classroom ("okostanterem"), amelyet azzal a céllal fejlesztettek ki, hogy az általános iskolák és középiskolák számára lehetővé tegye az oktatási folyamatok jobb megszervezését.

Ezzel a megoldással a hagyományos osztálytermek a tudásmegosztás és az együttműködés élénk központjaivá válnak, lehetővé téve a tanárok számára, hogy jobban bevonhassák a diákokat a tananyagba, és a sikerhez szükséges ismeretekkel és készségekkel vértezhessék fel őket.

A hardvert, szoftvert és szolgáltatásokat is tartalmazó átfogó módszerrel a Lenovo Smart Classroom leegyszerűsíti a tartalomkezelést, elősegíti a tanulók elkötelezettségét, magasabb szintre emeli előrehaladásuknak átláthatóságát, és bárhol, bármikor biztosítja az eszközeik biztonságát. Mindez előnyös a tanárok, a gyermekek és a szülők számára éppúgy, mint az iskolai a rendszergazdák számára.

Nem csupán jobbá, hanem élvezetesebbé is teszi az oktatást a Lenovo okostantermi megoldása
Nem csupán jobbá, hanem élvezetesebbé is teszi az oktatást a Lenovo okostantermi megoldása

A tananyagok előkészítésének és az osztálytermi irányításnak leegyszerűsített munkafolyamatával a pedagógusok zökkenőmentesen kiegészíthetik a tanítást. A diákok akár otthon is kapcsolatban maradhatnak és folytathatják a tanulást, mivel az órák és a feladatok közvetlenül az eszközeikre érkeznek. A mesterséges intelligencia alapú modulok által a nebulók önállóan, saját tempójukban tanulhatnak. Az iskolai rendszergazdák eközben optimalizálhatják az informatikai műveleteket, biztosíthatják a megfelelőséget, az adatbiztonságot és az eszközök elszámoltathatóságát, hogy a fiatalok számára biztonságos tanulási környezetet tudjanak teremteni.

A Lenovo Smart Classroom a Veative nevű platformot is magában foglalja, amely a tantárgyakon belül több mint 500, virtuális túraszerű tanulási modulnak ad otthont, és amely a diákok számára otthon vagy az iskolában is elérhető. Emellett osztályterem- és tartalomkezelési szolgáltatásokkal, valamint jelentésekkel és elemzésekkel is rendelkezik, melyekkel az oktatók könnyedén nyomon követhetik a tanulók teljesítményét.

A Lenovo Smart Classroom több mint egy tanulásmenedzsment rendszer, mivel garantálja a szükséges támogatást és képzést is a zökkenőmentes átmenethez az oktatás digitális korszakába. A megoldás online és helyszíni képzést, valamint mindenre kiterjedő támogatást kínál a Lenovo eszközökhöz, az interaktív táblához, a tartalmak digitalizálásához és még sok máshoz. Ez lehetővé teszi, hogy a Lenovo az iskolák igényeihez igazítsa a megoldásokat.

A Lenovo szerint a Smart Classroom segítségével a tanulás és tanítás új korszaka néhány egyszerű lépéssel elérhetővé válik.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.