2021. 01. 17. - 08:00

Mesterséges intelligencia került a hallókészülékbe

Mesterséges intelligencia került a hallókészülékbe

Segítség a hallássérült embereknek: az első mesterséges intelligencia-alapú hallókészülék is nagy sikert aratott a Las Vegasban megrendezett technológiai kiállításon.

A hallókészülékek fejlesztése komoly segítség azoknak az embereknek, akiknek gondjuk van a hallásukkal.
 
Az évente megrendezésre kerülő, Las Vegas-i CES (Consumer Electronics Show) 2021 technológiai kiállításra most egy mesterséges intelligencia-alapú hallókészülék is érkezett. Az Oticon új MI-alapú hallókészüléke
 
A jól ismert Oticon gyártó mutatta be, mint az első MI-meghajtású modellt.
 
Az Oticon More elnevezésű készüléket mély neurális hálózattal (deep neural network - DNN) szerelték fel, s 12 millió való életből vett hanggal tanították be, hogy megfeleljen a hallókészülékek térbeli, illetve működtetési kihívásainak.
 
A hagyományos hangalgoritmusokkal ellentétben ez a modell a hangok természetes palettáját biztosítja felhasználói számára, átfogó tapasztalati tanulás alapján.
 
A hallókészülék teljes és pontos, kiegyensúlyozott hangképpel szolgál az optimális emberi érzékelés érdekében.
 
A mesterséges intelligencia-modell lehetővé teszi a hallásukkal küzdők számára a beszéd megértését, mindezt jóval kevesebb erőfeszítéssel teszi és több mindenre emlékszik.
 
Ez az MI-alapú innováció lett egyébként a CES 2021 Innovációs Díj-kitüntetettje.
 
 
Fotó: Instagram/Oticon
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.