2020. 02. 16. - 08:00

Mesterséges intelligencia keveri az arcápoló krémet

Mesterséges intelligencia keveri az arcápoló krémet

Nem újdonság, hogy a mesterséges intelligencia ma már több területen használható személyre szabott dolgok alkalmazására. Egy ismert kozmetikai cég kifejlesztette az arcápoló eszközt, mely egyedi krémet kever.

Személyre szabott bőr- és arckezelés is megvalósítható immár a mesterséges intelligencia segítségével.
 
A francia L’Occitane csoport természetes, tartósítószert nem tartalmazó bőrápolási megoldással rukkolt elő, amely mesterséges intelligenciát alkalmaz. De hogyan, s mit kell tudni a módszerről?
 
A kozmetikumait Magyarországon is értékesítő cég Duolab néven jelentetett meg egy személyre szabott szépségápolási rendszert, melyet a Las Vegasban megtartott technológiai kiállításon (CES) be is mutattak.
 
A Duolab mesterséges intelligencia-rendszer standja a technológiai kiállításon
A Duolab mesterséges intelligencia-rendszer standja a technológiai kiállításon
 
A startup a SEB csoporttal közösen alkotta meg a bőrápolási rendszert, mely a Rowenta márka neve alatt dobnak piacra. A Duolab teljesen új megközelítést használ ahhoz, hogy valóban az adott személynek szóló kezelést nyújthasson.  
 
A mesterséges intelligencia segítségével alkalmazkodik a bőr állandóan változó igényeihez. A Duolab asztali eszközből és egy kifinomult applikációból áll, mely alkalmazás és bőrdiagnosztizáló egyben.
 
Felméri a felhasználó bőrjellemzőit, visszajelzéseket és fotókat készít, melyek hozzájárulnak a személyre szabott bőrápoló kapszula megalkotásához.
 
A termék olyan arckezelő készítményeket állít elő, amelyek természetesek, nem tartalmaznak tartósítószert, s igény alapján, frissen készülnek.
 
Az MI-rendszer ráadásul a mikrobiomra nézve is jótékony hatású.
 
A CES-en bemutatkozott találmány előállítója összefogott a Terracycle-el, így a rendszerből kiürülő hulladékokat hatékonyan újrahasznosíthatja.
 
S hogy miért született meg ez az eszköz? Napjainkban egyre nagyobb trend az öko-fogyasztás és a termékek, szolgáltatások személyre szabása is. Ráadásul mindkettő hosszú távra tervezhető. Ezen igényeket hivatott kielégíteni a Duolab rendszer is.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.