2021. 01. 19. - 09:45

Mesterséges intelligencia mozgatja a vadonatúj sakktáblát

Mesterséges intelligencia mozgatja a vadonatúj sakktáblát

A koronavírus-járvány sem tántorította el a rendezőket attól, hogy 2021-ben is megvalósuljon a CES, azaz a világ legnagyobb technológiai tárlata – melyen többek között az új mesterséges intelligencia-sakktábla is bemutatkozott.

A járványhelyzet ellenére idén is – immár 51. alkalommal – megrendezték Las Vegasban a CES-t (Consumer Electronics Show-t), amely a világ legnagyobb és legjelentősebb technológiai újításokat felvonultató eseménye. 
 
A január 11-14 között, ezúttal virtuális formában megtartott kiállításon természetesen minden kulcsfontosságú technológiai szereplő képviseltette magát új találmányával. 
 
Megjelentek az új, mesterséges intelligencia (MI) mozgatta kütyük, a repülő autó és a különféle robotok, de előkerült egy régi-új dolog is, amelyre már korábban is „szemet vetett” az MI. Olvasd el: A világ legjobb sakkjátékosa lett a mesterséges intelligencia
 
Technológiai kiállítás - Mesterséges intelligencia mozgatja az új sakktáblát
Technológiai kiállítás - Mesterséges intelligencia mozgatja az új sakktáblát
 
Ez pedig a gurítható sakktábla, mesterséges intelligencia ellenféllel.
 
A játékot a Square Off sakktábla-készítő cég mutatta be, mint a világ első gurítható tábláját, amely számítógéppel felszerelt és beépített mesterséges intelligencia-ellenféllel rendelkezik. Olvasd el: Egy másodperc alatt megoldja a Rubik-kockát az MI
 
A vállalat két új sakkjátékot is megjelentetett, Square Off Neo és Square Off Swap néven.
 
Míg a Neo-t megfizethető áron kínálják, könnyebb és gyorsabb, a Swap első osztályú többtáblás játéknak tekinthető, automatizált eszközzel, mely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy egy platformon több játékot is használhassanak.
 
 
A cég telerobotika alkalmazásával állítja elő az automatizált sakktáblákat, melyen a játékosok ember és mesterséges intelligencia ellenfelekkel is játszhatnak.
 
A különleges, egyedi eszközt várhatóan 2021 márciusában tervezik széleskörben elérhetővé tenni az érdeklődők számára.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.