2020. 03. 26. - 11:00

Mesterséges intelligencia szolgál ki egy tokiói kisboltban

Mesterséges intelligencia szolgál ki egy tokiói kisboltban

Jelentős előrelépést tettek a japánok a mesterséges intelligencia mindennapokban történő használata terén: kisbolt nyitott meg, amely személyzet nélkül működik.

Hétköznapi feladatok ellátására vetették be a mesterséges intelligenciát a japánok: személyzet nélkül szolgálja ki a vásárlókat egy tokiói kisbolt, melyet március 14-én nyitottak meg – írta meg a The Mainichi.
 
A vasútvonalon található Yamanote-ban nagy érdeklődés övezi az újdonságot, ahol gyors az önkiszolgálás és a fizetés, ráadásul a bolti lopás szinte lehetetlen.
 
Ennek oka az, hogy a viszonylag kicsi, 60 négyzetméteres üzletben körülbelül 50 kamera található – nehezen lehet olyan zugra lelni a boltban, amit nem lát a rendszer.
 
Mesterséges intelligencia működtet egy tokiói kisboltot (a kép illusztráció)
Mesterséges intelligencia működtet egy tokiói kisboltot (a kép illusztráció)
 
A mesterséges intelligencia minden tárgyat azonosítani tud, amit egy vásárló levesz a polcról, számon tartja az árukészletet.
 
Akucu Tomoki, a mesterséges intelligencia-fejlesztő Touch To Go cég vezetője elmondta: az MI észleli a termékek levételét a polcról, ezért azokat képtelenség elrejteni és kivinni az üzletből.
 
Távozni a boltból pedig csak fizetés után lehetséges, addig ugyanis nem nyílik az ajtó.
 
A kutatók célja a mesterséges intelligencia-bolttal az volt, hogy a vásárlói viselkedést felismerjék, s elemezzék, hogyan vásárolnak az emberek.
 
A Yamanote Gateway-en kialakított üzlet egyébként is újdonság, mivel 50 éve nem jött létre új bolt a vasútvonalon.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.