2021. 08. 13. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Valós időben tolmácsol a több mint 70 nyelven értő fülhallgató

Mesterséges intelligencia - Valós időben tolmácsol a több mint 70 nyelven értő fülhallgató

Offline módban is üzemel, s 71 nyelven fordít – köztük magyarul is – a legújabb fülhallgató, mely mesterséges intelligencia segítségével valósítja meg a valós időben tolmácsolást.

Hiánypótló újdonsággal rukkolt elő a Wooask cég, amely az először 2017-ben megjelent, hasonló fordító eszközöket követően immár vezeték nélkül, offline módban is tolmácsol, valós időben, oda-vissza. Ráadásul 71 nyelvet ért, köztük a magyart is.
 
A Wooask beszédfelismerő eszközöket készít, fordító alkalmatosságai többé-kevésbé már ismertek a piacon.
A szinkrontolmácsoló újdonság nem sokban különbözik egy egyszerű fülhallgatótól, de komoly szolgálatot tesz, ha segítségre van szükségünk, mert nem értünk egy adott nyelvet, amelyet használnunk kéne. Olvasd el: Nagy segítség lehet a mesterséges intelligencia fejlett nyelvfeldolgozása miatt
 
Mesterséges intelligencia - A hiánypótló fordító eszközzel könnyű a társalgás
Mesterséges intelligencia - A hiánypótló fordító eszközzel könnyű a társalgás
 
Azon túl, hogy 71 nyelven képes fordítani, 56 akcentust is ismer. Képességei egyre fejlődnek, hiszen ez a nyelvmennyiség csupán a kezdet.
 
A valós idejű fordító fülhallgató rendkívül nagy segítséget jelent nemcsak a mindennapi érintkezések során, hanem tárgyalásokon, találkozókon is. Csupán azt kell beállítani rajta, milyen nyelven folyik a társalgás. Ha valaki beszélgetni akar, az eszközt megosztja a társával – azaz, egyik fülhallgatót neki adja. Azt egy érintéssel aktiválhatja, majd elmondhatja, amit szeretne, s pár másodperccel később a szöveget beszélgetőtársa a saját nyelvén fogja hallani.
 
Arra is van lehetőség, hogy az okostelefon kijelzőjén kövessük a szöveget, a pontosság végett.
 
A Wooask tolmácsoló eszközt minden olyan dologgal felszerelték, amely a könnyű használhatóságot és érthetőséget segíti: a mikrofonok nagy teljesítménnyel rendelkeznek és zajcsökkentéssel is ellátták a kütyüt, hogy szükség esetén minimalizálja a környezet zaját és felerősítse a beszélő hangját.
 
Mivel az egyik fülhallgató átadása nem minden helyzetben működhet, a Wooask gondolt arra, hogy a tolmácsolót a telefon hangszóróján át is lehessen alkalmazni. Ez tökéletesen használható, ha az ember ételt rendelne, útbaigazítást kérne, de távolságot tartó beszélgetéshez is ideális.
 
Ahhoz, hogy offline lehessen vele kommunikálni, az eszközhöz meg kell venni az internet nélküli üzemelést biztosító nyelvi csomagot.
 
 
A fülhallgató persze nemcsak tolmácsolásra használható, zenét hallgatni, telefonálni is lehet vele.
 
Akkumulátorral 5 órás állandó fordításra képes, ha a töltőn marad, 19 órán át működik folyamatosan.
 
A strapabíró okos eszközt jelenleg 690 hongkongi dollárba kerül (ami nagyjából 27 ezer forint). Tömeggyártásához kampányt indítottak a fejlesztői, ám már az első negyedórában összegyűlt a szükséges összeg, ezért nagyon valószínű, hogy a tolmácsoló kütyü hamarosan meghódíthatja a világot.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.