2019. 08. 22. - 07:00

Mesterséges intelligencia viszi haza a rollereket

Mesterséges intelligencia viszi haza a rollereket

Három napja került piacra az az elektromos roller, amely – tekintettel arra, hogy a felhasználók gyakran széthagyják őket – magától visszamegy a töltőállomásra. Mesterséges intelligencia alkalmazásával.

Hazavezeti magát a mesterséges intelligenciával működő roller - az újdonság a sokak által jól ismert Segway cég találmánya, amelyet a budapesti utcákon is szép számmal látni.
 
A Segway immár kínai tulajdonban, ám töretlen népszerűséggel működik, csupán egy hiba van a rendszerben: a használói nem mindig viszik vissza a helyére, sőt.
 
Gyakori probléma, hogy a rolleresek nemcsak a járdán közlekednek, a gyalogosokat is leintve, hanem otthagyják a járművet, ahol megállnak, sokszor a járda kellős közepén.
 
A Segway új rollere mesterséges intelligencia alkalmazásával visszamegy a töltőállomásra
A Segway új rollere mesterséges intelligencia alkalmazásával visszamegy a töltőállomásra
 
A Reuters értesülései szerint erre tökéletes megoldást jelent a Segway-Ninebot, melynek ötletével a napokban állt elő a kínai vállalat. Megépítik azt az elektromos rollert, amelyik használat után fogja magát és hazamegy.
 
A mesterséges intelligencia alapú, KickScooter T60 jelzésű önjáró roller elöl két kerékkel rendelkezik, hátul pedig egy darabbal. Ha nincs rá átmenetileg szükség, visszavezeti magát a töltőállomásra, emberi beavatkozás nélkül.
 
A „technológiai zseni” rollerek megjelenése 2019 elején várható, s a hírek szerint a Lyft és az Uber is érdeklődni kezdett irántuk. Várhatóan ezek is igen népszerűek lesznek.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.