2022. 01. 13. - 08:52

Mesterséges intelligenciát használ a forgalmi minták elemzésére az USA haditengerészete

Mesterséges intelligenciát használ a forgalmi minták elemzésére az USA haditengerészete
A Philadelphia Industrial Development Corporation (PIDC) egy új mesterséges intelligencia alapú platformot tervez telepíteni egy kísérleti projekt támogatására, amely a Philadelphia Navy Yard haditengerészeti bázison belüli forgalmi minták elemzésére és kiértékelésére szolgál.

A Rekor Systems globális MI-technológiai vállalat a mesterséges intelligenciát, a gépi tanulást és a holisztikus adatokat használja fel ahhoz, hogy támogassa az intelligens mobilitáshoz elengedhetetlen infrastruktúra kifejlesztését. A cég saját közlekedési szenzorhálózat kiépítését tervezi, annak érdekében, hogy valós idejű adatokat szerezzen a járművekről, és így olyan használható meglátásokat és előrejelzéseket nyújtson, amelyek segítenek az utak biztonságának növelésében.

A hathónapos kísérleti projekt során anonimizált adatokat rögzítenek többek között a járművek számáról, az úttesten közlekedő személygépkocsik és tehergépkocsik szmogértékéről, valamint az elektromos járművek használatáról - mindezt azért, hogy segítsék a Navy Yard jövőbeli céljainak elérését.

Mesterséges intelligencia dolgozik a biztonságosabb és hatékonyabb közlekedésért
Mesterséges intelligencia dolgozik a biztonságosabb és hatékonyabb közlekedésért

"A Rekor One ideális választás ehhez a kísérleti projekthez, mivel célzottan arra lett kifejlesztve, hogy ne csak adatokat, hanem a valóban intelligens város minden pilléréhez szükséges alapvető információkat szolgáltassa" - mondta Robert Berman, a Rekor Systems vezérigazgatója.

"A platform lehetővé teszi, hogy a területet körülvevő érzékelők adatokat gyűjtsenek a járműforgalomról. Ezeknek az adatoknak a megfelelő valós idejű és múltbeli részhalmazai aztán biztonságosan megoszthatók a több osztályon és ügynökségen belül az arra jogosultakkal, hogy támogassák az egyes küldetéseiket - a közbiztonságtól kezdve a közlekedésen át a kibocsátáscsökkentésig."

Berman hozzátette: "Izgatottan várjuk, hogy egy olyan előremutató szervezettel dolgozzunk együtt, mint a PIDC, hogy segítsük céljainak elérését a Navy Yard közösségének javára."

A Rekor One kísérleti projekt 2022 első negyedévében indul.

A PIDC Philadelphia köz- és magánszféra közötti gazdaságfejlesztési társasága. Az 1958-ban Philadelphia városa és a Greater Philadelphia Chamber of Commerce által alapított nonprofit szervezet küldetése a beruházások ösztönzése, a vállalkozások növekedésének támogatása és olyan fejlesztések elősegítése, amelyek munkahelyeket teremtenek, újjáélesztik a városrészeket, és a növekedést Philadelphia minden szegletébe eljuttatják.

A Navy Yard egy korábbi katonai bázis újjáépítése az országban, és egy növekvő közösség 15.000 alkalmazottal és 150 munkáltatóval, akik nyolcmillió négyzetmétert foglalnak el különböző ingatlantípusokban, beleértve az irodai, kiskereskedelmi, ipari, K+F és intézményi területeket.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.