2019. 09. 07. - 08:54

Mesterséges intelligenciával érkezett az új e-Honda

Mesterséges intelligenciával érkezett az új e-Honda

Prototípust már korábban is bemutattak belőle, most azonban a sorozatgyártott változat is megjelent az elektromos hajtású Hondából, amely mesterséges intelligenciával felszerelt.

Új, mesterséges intelligenciával felszerelt Honda kerül a piacra. Miután az első prototípus megjelent, már kijelentették, hogy sorozatgyártás esetén az nem sokban különbözik majd tőle.
 
Úgy tűnik, tartották a szavukat: a jelenlegi kocsi szinte teljesen olyan, mint a prototípus, s mindazt tudja is, amelyet a korábban megtervezett modell.
 
Méretes kijelző foglalja el az e-Honda műszerfalát
Méretes kijelző foglalja el az e-Honda műszerfalát
 
A vadonatúj e-Honda élőben a Frankfurt Motor Show-n mutatkozott be, de a modellről az első hivatalos fotók és információk is láthatók már a márka honlapján.
 
Annyi bizonyos, hogy kétféle villanymotorral készül, az egyik 136, a másik 154 lóerős, a csúcsnyomaték pedig 315 Nm-es. Az autó akkumulátor kapacitása 35,5 kWh. Mindennapi, városi közlekedéshez azonban ideálisnak tekinthető a 220 kilométeres hatótávolság. Nagy előny, hogy fél óra alatt tölt fel 80 százalékosra.
 
Az e-Honda különlegessége, hogy modernnek tűnik a retro külső ellenére. A kilincs nem emelkedik ki a karosszériából, a visszapillantót kamerák helyettesítik, a digitális műszerfal öt kijelzős, természetesen infotainment képernyővel ellátott.
 
Gyönyörű és retrós, de teljesen modern a mestreséges intelligenciával is ellátott modell
Gyönyörű és retrós, de teljesen modern a mestreséges intelligenciával is ellátott modell
 
A mesterséges intelligencia rendszert „OK Honda” felszólítással lehet elindítani, s hangalapú utasításokat adni az online szolgáltatások igénybevételéhez. A módszer nagy előnye, hogy mivel hanggal is működik, nem tereli el a sofőr figyelmét a különféle dolgok beállítása.
 
Akit érdekel az új e-Honda, már megrendelheti – igaz, egyelőre csak Angliában, Németországban, Franciaországban és Norvégiában áll rendelkezésre. Ahogyan jelenleg az áráról sincs még pontos információ.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.