2019. 04. 03. - 15:16

Mesterséges intelligenciával segít csoportosítani a dokumentumokat a Google Drive

Mesterséges intelligenciával segít csoportosítani a dokumentumokat a Google Drive
A Google újabb mesterséges intelligencia alapú funkcióval bővítette az egyik szolgáltatását: ezúttal a Google Drive kapott egy ilyen plusz tulajdonságot a dokumentumok rendszerezésére.

A Google Drive már eddig sem volt híján a mesterséges intelligencia alapú funkcióknak. Tavaly például megjelent a "Priority" nézet benne, ami már a gépi tanulás útján rendszerezte személyre szabottan azokat a fájlokat, amelyekre az egyes felhasználóknak a leginkább szüksége lehet. Ezzel elkerülhető a hosszas keresgélés a mappákban és almappákban, így időt lehet spórolni, ezáltal növelhető a munka hatékonysága.

Most ez a Priority felület egészült ki egy hasonlóan hasznos tulajdonsággal, ami a "Workspaces" nevet viseli. Ez egyelőre csak béta verzióban van, ami egyrészt azt jelenti, hogy egyelőre csak néhány felhasználó számára érhető el a világon, másrészt pedig a funkció most tanul, tehát a lehető legtöbb információt gyűjti be, hogy a végleges verzió majd minden szempontból megfelelő legyen.

A Workspaces a Google Drive legújabb mesterséges intelligencia alapú funkciója
A Workspaces a Google Drive legújabb
mesterséges intelligencia alapú funkciója


A Workspaces által a Google Drive-ban tárolt fájlok csoportosíthatóak, tehát a Priority nézetben listázott fájlokat a felhasználó is hozzáadhatja a Workspace-hez. De az igazi különlegességet nem ez jelenti, hanem hogy a Drive MI-alapú algoritmusa saját maga is rendszerezi a fájlokat különböző kategóriákba. Ilyen például ha több fájl tartozik ugyanahhoz a projekthez.

A Workspaces a Google Drive legújabb mesterséges intelligencia alapú funkciójaAz egyes Workspace-ekhez minden olyan fájl hozzáadható, amelyhez a felhasználónak van hozzáférése. Vagyis nem csupán a Saját meghajtó fájljai adhatóak hozzá, hanem a Csapatmeghajtón lévők is, így az egyes projektek több helyen lévő fájljai is centralizáltan, vagyis egy helyen, gyorsan és egyszerűen érhetőek el.

A Priority nézet egyébként beállítható alapértelmezett kezdőlapként is a Drive-ban, ezáltal még hatékonyabbá tehetőek Drive felületén végzett tevékenységek.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.