2019. 04. 10. - 16:58

Mesterséges intelligenciával teszi okosabbá az otthoni hangszórókat a Qualcomm QCS400 SoC

Mesterséges intelligenciával teszi okosabbá az otthoni hangszórókat a Qualcomm QCS400 SoC
A Qualcomm piacra dobta a QCS400 SoC-szériát, annak is négy tagját, a QCS407-et, a QCS405-öt, a QCS404-et és a QCS403-mat, amelyek kiválóan optimalizált, mesterséges intelligenciával rendelkező megoldásokat képesek szállítani az otthoni hangeszközök és IoT applikációk számára.

Otthoni okoshangszórók és soundbar-ok tudását fejleszti tovább a Qualcomm a QCS400 processzorokkal, így lényegében "okosabb" hangélményt biztosít a felhasználóknak. A technológia nagyteljesítményű adatfeldolgozást, Qualcomm mesterséges intelligenciát (AI Engine), széleskörű csatlakoztathatóságot, valamint többféle fejlett audio és vizuális képességet integrál egyetlen energiahatékony chip architektúrába.


Még jobb lesz az otthoni hangélmény
a Qualcomm QCS400 SoC-okkal


Okoshangszórók esetében ez azt jelenti, hogy a QCS400 SoC-ok a hangasszisztensek által nyújtott élményt magasabb szintre emelik. Ez megmutatkozik a gyorsabb reakcióidőben, az okosabb hang UI-ban, valamint a zajos körülmények közötti problémamentes működésben.

Még jobb lesz az otthoni hangélmény a Qualcomm QCS400 SoC-okkalS hogy mindez elérhető legyen, abban az MI-alapú lokális automata beszédfelismerés, továbbá több kulcsszó használatának lehetősége, távoli hangok felismerése, zajszűrés, valamint alacsony energiafelhasználás működik közre.

A QCS400-asok a Dolby hangélményben is előrelépést hoznak, megkönnyítve ezzel a gyártók munkáját, így azok ezentúl hatékonyabba és gazdaságosabban hozhatnak létre intelligensebb hangtermékeket. Melyek a gazdagabb hangélmény mellett hosszabb akkumulátor-élettartamot és fejlettebb hangasszisztenseket tudnak majd nyújtani.

A Qualcomm QCS400 család tagjai ráadásul nagyon flexibilisek és könnyedén testreszabhatóak. Ehhez olyan platformokat lehet használni, mint a Qualcomm Technologies Audio Development Kit (ADK), a Qualcomm AI Engine, illetve a Qualcomm Snapdragon Neural Processing Engine (SNPE) Software Development Kit (SDK).

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.