2018. 04. 29. - 12:36

MI használatával tör az élre egy kínai startup

MI használatával tör az élre egy kínai startup
Kínai cég lett a világ legértékesebb vállalata, miután mesterséges intelligenciát használ a valós idejű kameramegfigyeléshez. A SenseTime elsődlegesen a rendőrségnek fejleszti a szoftvert.
Az automatikus megfigyelést kifejlesztett kínai startupba 600 millió dollárt fektettek be, így a cég értéke 4,5 milliárd dollárt értékűre nőtt, ezzel megelőzte az élen járó, szintén kínai Alibabát. Ez a hír több okból is jelentős. Egyrészt alátámasztja azt, hogy Kína folyamatosan pénzt fektet be a mesterséges intelligenciába mind állami, mind vállalkozói szinten. Sokan nagy érdeklődéssel figyelik a Kína és Amerika között folyó versenyt, melyben az ázsiai ország egy orrhegynit vezet most.
 
 
A kínai SenseTime intelligens kameramegfigyelő szoftvert fejlesztett ki
A kínai SenseTime intelligens kameramegfigyelő szoftvert fejlesztett ki
 
 
A startup fellendülése azt is mutatja, hogy a képelemzésbe befektetett mesterséges intelligencia az egyik legnagyobb hasznot hozó terület.  Több kínai cég is felismerte már ezt: az OPPO és Vivo fejlesztette az okostelefonjaik kameráit, Kína legnépszerűbb mikroblogja, a Weibo is AR szűrőket kínál a felhasználóknak, illetve a Huanbei és a Rong360 személyazonosság-ellenőrzést biztosít a hazai pénzügyi és kiskereskedelmi alkalmazások számára.
 
MI használatával tör az élre egy kínai startup
A kínai startup legjobb szolgáltatása az arcfelismerés és nyomonkövetés
 
 
A SenseTime tájékoztatása szerint már 400 ügyfele van, legjobb szolgáltatása az arcfelismerés és nyomonkövetés. A cég közölte, hogy Kína harmadik legnagyobb városának, Guangzho bűnügyi adatbázisának fotóiból több mint kétezer gyanusítottat talált meg és közel száz ügyet oldott meg.
 
/T.D.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.