2022. 06. 08. - 17:08

Mindenkinek lehet mesterséges intelligencia asszisztense a jövőben?

Mindenkinek lehet mesterséges intelligencia asszisztense a jövőben?

A mesterséges intelligencia (MI) asszisztensek az ember-számítógép interakciók új felületévé válhatnak, illetve rendelkezhetnek a digitális és a valós világok integrációjának tapasztalatával is.


A Microsoft 1975-ben megjósolta, hogy pár évtizeden belül mindenkinek lesz “személyi számítógépe” - mondta el a közelmúltban Harry Shum, a Xiaoice (egy mesterséges intelligencia rendszer) elnöke és a Microsoft korábbi ügyvezető alelnöke. Shum most úgy véli, hogy a jövőben az összes embernek lesz személyes vagy virtuális mesterséges intelligencia asszisztense szerte a világon.
 
A Xiaoice elnöke kijelentette: “Az MI találmányok száma a jövőben még a teljes globális népességet is meghaladhatja, mert az embereknek különböző digitális vagy személyes MI asszisztensekre lehet szükségük a különböző személyes feladatok ellátására".
 
Az MI és az ember közötti interakciók a jövőben mindenütt jelen lesznek. A virtuális MI-asszisztensek egyre elterjedtebbé válnak a hardverekben, így például az autókban, a háztartási készülékekben, valamint számos szoftverben és alkalmazásban. Egy ilyen korszakban várhatóan a “digitális emberek” lehetnek az ember-számítógép interakciók új interfészei.
 
G.B.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.