2022. 07. 25. - 16:23

Mindennapi élet a mesterséges intelligenciával

Mindennapi élet a mesterséges intelligenciával
Az elmúlt néhány évben egyre nagyobb figyelmet kapott az okos otthon koncepciója. Az intelligens otthoni eszközök és az automatizálás növekedését a mesterséges intelligencia és a tárgyak internete okozta. Az okos otthon többé nem számít luxusnak, a HM Automate cikke összefoglalja, hogy milyen előnyökkel jár a mesterséges intelligencia használata az otthounkban, valamint milyen haszna van a Tárgyak Internetének (Iot) a mindennapi életünkben.
MI Okos Otthon Megoldásai és a Tárgyak Internete, példák a mindennapi életben:
Ha az intelligens otthoni megoldásokról van szó, az IoT-keretrendszer kritikus adatokkal látja el az mesterséges intelligenciát. Az MI azután ezeket az információkat arra használja fel, hogy fejlessze a megértést és bizonyos feladatokat hajtson végre. Ennek eredményeként a Tárgyak Internetéhez csatlakoztatott okoseszköz nyers adatait olyan viselkedési mintává alakítja, amely minden felhasználó mindennapi életében releváns. Az mesterséges intelligenciával rendelkező készülékek idővel megtanulják a felhasználói rutinokat, és ezen információk alapján előrejelzik a tapasztalatokat.
 
MI és Tárgyak Internete otthoni világítás:
Amikor belép a házba, a lámpák automatikusan felkapcsolnak anélkül, hogy hozzá kellene érnie a kapcsolóhoz. Amikor elhagyja otthonát, a rendszer automatikusan lekapcsolja a világítást, hogy energiát takarítson meg, így Önnek nem kell tennie semmit. Az ilyen lámpák nyugodtabbá és ellazultabbá teszik a hangulatát.
 
Biztonságos otthon MI-vel és IoT-vel. 
 
 
MI és Tárgyak Internete biztonságos otthon:
Az MI-kompatibilis intelligens zárak számos biztonsági előnnyel rendelkeznek, többek között a kulcsoktól való függetlenséget, a látogatók ideiglenes hozzáférését, valamint a biztonságos otthon-rendszer videófelvételt készít mindenkiről, aki megnyomja a csengőt.
 
Intelligens kert MI és Tárgyak Internete segítségével:
Az érzékelők nagyon hasznosak lehetnek azok számára is, akik otthonukban kívánnak zöldségeket, gyümölcsöket vagy gyógynövényeket termeszteni. A felhasználók ellenőrizhetik az alkalmazásban, hogy megfelelő-e a hőmérséklet, van-e elegendő víz a növénynek, és kap-e elegendő napfényt. Ez az okos otthoni megoldás megváltoztatta a kertészkedés hobbiszerű módját. Már nem kell kertészt fogadni, nem számít luxusnak a tökéletes virágos kert és a rendezett családi ház.
 
Forrás: hmautomate.com
Kép forrása: pixabay.com - Jogtiszta fotó.
A kép illusztráció.
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.