2024. 01. 08. - 10:20

Mobilrobotok dolgozhatnak hamarosan a vertikális farmokon

Mobilrobotok dolgozhatnak hamarosan a vertikális farmokon

A mobil robotokat több vertikális farmon is bevezethetik a közeljövőben Európában és a Közel-Keleten, ami jelentősen megkönnyítené és felgyorsítaná a növénytermesztést.

A vertikális gazdálkodás mobil robotikáját szolgáltató Seasony vállalat a közelmúltban zárta le legújabb finanszírozási körét, melynek eredményeképpen egy jelentős befektetőcsoport 1,5 millió eurós befektetést biztosított számukra.
 
A finanszírozási mérföldkő előremozdítja a Seasony küldetését: skálázhatóbbá, jövedelmezőbbé és fenntarthatóbbá tennék a beltéri gazdálkodást, a legmodernebb mobil robottechnika alkalmazásával. Olvasd el: Függőleges gazdálkodás a jövő útja?
 
Mobilrobotok dolgozhatnak hamarosan a vertikális farmokon
Mobilrobotok dolgozhatnak hamarosan a vertikális farmokon
 
A támogatás lehetőv teszi a vállalat számára a termékfejlesztés felgyorsítását, valamint a terjeszkedést a Közel-Kelet és Észak-Amerika kulcsfontosságú piacai felé.
 
Mobil robotika-automatizálás a beltéri gazdálkodásban
 
A Seasony a többnyire az Amazon raktáraiból ismert mobilrobotika-automatizálás legjavát hozná be a beltéri gazdálkodásba.
 
A mobil robotok segítségével a termelők rugalmas és költséghatékony automatizált megoldást kínálnak az ollós emelők, a statikus felvonók és szállítószalagok alternatívájaként.
 
„Arra törekszünk, hogy  Watney robotok a beltéri gazdálkodás John Deere-jeI legyenek – mondta Christopher Weis Thomasen, a Seasony társalapítója és vezérigazgatója. – A Watney megbirkózik a nehéz és veszélyes emeléssel is, miközben minden egyes növényt a legapróbb részletekig elemez – olyan memóriával, amely lehetővé teszi a függőleges farmok számára, hogy jelentősen racionalizálják a műveleteket és minden négyzetméterről nagyobb teljesítményt érjenek el.”
 
A Watney éjjel-nappal dolgozhat, megold mindent a magvak elvetésétől a növények betakarításáig. Egy függőleges farmon mozogva olyan feladatokat lát el, mint a növényi tálcák fel-le mozgatása 10 méter magas polcokról, illetve azok különböző állomásokra szállítása.
 
Teszi mindezt úgy, hogy közben a növények jellemzőit és a növekedési környezetet is folyamatosan elemzi, jelentéseket készít és tárol.
 
A Seasony fejlett érzékelői, robotikája és az algoritmusai kombinációja lehetővé teszi a beavatkozást már a vertikális gazdálkodási folyamat sokkal korábbi szakaszában.
 
Amennyiben egy növénynek több vízre, tápanyagra, fényre vagy CO2-re van szüksége, a rendszerek képesek lesznek megadni a kritikus fontosságú információt. Ez pedig megteremti a legjobb feltételeket a függőleges gazdaság számára a maximális hozam eléréséhez.
 
Christopher Weis Thomasen megjegyezte: hálásak befektetőik támogatásáért és bizalmáért. Ez a jelentős beruházás megerősíti a cég képességét, hogy innovációt hajtsanak végre a vertikális mezőgazdasági robotikában.
 
„Ez közelebb visz bennünket a fenntarthatóbb és ellenállóbb élelmiszerrendszerről alkotott elképzelésünk megvalósításához” – mondta a vezérigazgató.
 
 
Fotó: seasony.io
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.