2023. 04. 12. - 09:40

Munkában és otthon is segít az embernek a legújabb mesterséges intelligencia-robot

Munkában és otthon is segít az embernek a legújabb mesterséges intelligencia-robot

Képes önállóan gondolkodni, tanulni, interakcióba lépni és segíteni az embernek a munkában a legújabb tervezett humanoid robot, a Figure 01.

Nemcsak a munkában, hanem a háztartásban is segíthet az a robot, mellyel a közelmúltban rukkolt elő a Figure robotikai cég. 2023 márciusában mutatta be tervét a humanoid robottal kapcsolatban, amely képes önállóan gondolkodni, tanulni, interakcióba lépni az emberekkel és a munkában is segítségükre lehet.
 
A cél az, hogy a magától mozgó, autonóm humanoid robot a mesterséges intelligencia erejére támaszkodva minden segítség nélkül megtanulja és előre jelezze saját mozgását. Nincs szüksége kezelőszervekre – a Figure 01 önállóan működhet.
 
Amellett, hogy potenciálisan képes a szabad mozgásra, az MI humanoid robotot arra tervezték, hogy lehessen alkalmazni a munkaerőhiány pótlására – hívta fel a figyelmet a Figure cég. Olvasd el: "Jobb mint Messi" az új humanoid robotfocista
 
Munkában és otthon is segít az embernek a legújabb mesterséges intelligencia-robot
Munkában és otthon is segít az embernek a legújabb mesterséges intelligencia-robot
 
„Cél, hogy a robot kezelje a munkaerőhiányt és idővel utat mutasson annak kiküszöbölésében, hogy a nem biztonságos és nemkívánatos munkákat ember végezze. Ha az első humanoid segíteni tud a munkaerő terén, képesek leszünk sokkal többet létrehozni és termelni, kezelni a drasztikus munkaerőhiányt és csökkenteni a nem biztonságos munkahelyeken dolgozók számát” – mondta a cég.
 
Az emberi ügyesség és a mesterséges intelligencia gyors fejlődése egyesítésével a Figure olyan jövőt képzel el, melyben robotja támogatást nyújt más dolgozóknak a gyártás, a logisztika, a raktározás és a kiskereskedelem területén.
 
Ezen túlmenően a robotikai cég szeretne több humanoidot létrehozni, amelyek az idősek és az otthon élők gondozói helyébe léphetnek - más bolygókon pedig segíthetik az építészetet.
 
„Olyan humanoid robotot fejlesztünk, amely képes lesz az emberek mellett dolgozni, nemkívánatos, veszélyes és monoton szerepekben” – mondta Brett Adcock, a Figure alapítója. Olvasd el: Gyártani kezdhetik 2023-ban a Tesla humanoid robotját
 
 
Azokban az iparágakban vetnék be először, amelyeknél komoly gondot okoz a munkaerőhiány – ilyen  a gyártás, a raktározás, a szállítás és a logisztika, valamint a kiskereskedelem.
 
Olyan funkciókkal rendelkező elektromechanikus humanoidokat építenek, amelyek képesek az emberéhez hasonló tevékenységekre, s integrálni lehet őket a munkaerőbe.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.