2019. 04. 03. - 09:50

Nincs kedvük az embereknek robotokkal versenyezni?

Nincs kedvük az embereknek robotokkal versenyezni?

Egy új kutatás eredménye szerint az embereket motiválatlanná teszi, hogy a robotok számos területen győzedelmeskednek felettük – kevésbé érzik magukat kompetensnek, ezért idegenkednek egyelőre tőlük.

Napjainkban egyre több területen veszik át a munkafolyamatokat a robotok. Sok ember idegenkedik tőlük, attól tartva, hogy elveszik a munkáját – való igaz, hogy bizonyos munkaterületeken átképzések válnak szükségessé, mivel a kreativitásnak, az emberi gondolkodásnak nagyobb szerepe lesz a jövőben.
 
Az olyan feladatokra, melyeket robotok könnyűszerrel elvégeznek, már nem kell majd emberi munkaerő.
 
Szakemberek arra voltak kíváncsiak, hogy az embereket hogyan érinti a robotok jelenléte, mennyire motiválja őket, hogy mellettük dolgoznak.
 
Az ember és a robot együttműködését lehet optimalizálni
Az ember és a robot együttműködését lehet optimalizálni
 
A Cornell Egyetem vezette kutatás során kiderült: az emberi munkaerő kevésbé érzi magát kompetensnek és kevesebb erőfeszítést tesz bármibe, ha robotokkal kell versenyeznie. S ennek lényege az, hogy utóbbiak sokkal többet és keményebben képesek dolgozni.
 
A tanulmány magatartástudománnyal foglalkozó közgazdászokat és robotszakértőket is bevont - első alkalommal - a kutatásba, mely azt hivatott feltérképezni: hogyan hat a robotok teljesítménye az emberek viselkedésére és reakcióira, ha egymással versenyeztetik őket.
 
Kiderült, hogy a közgazdászok elmélete a veszteségelhárításról helytálló: ez azt jósolta, hogy az emberek kevésbé fognak keményen dolgozni, ha egyszer tudják, hogy a versenytársaik jobban csinálják a dolgukat – mindez segít megtervezni, miként optimalizálhatják az emberek és a robotok csapatát a jövőbeni munkahelyeken.
 
„Az emberek és a gépek már ma is osztoznak munkahelyeken, gyakran ugyanolyan feladatokon dolgoznak” – hangsúlyozta Guy Hoffman, a Sibley Mechanikai és Repülésmérnöki Iskola professzor asszisztense. Hoffman és Ori Heffetz, a Samuel Curtis Johnson Menedzsmenttel foglalkozó iskola professzor asszisztense voltak a tanulmány vezetői.
 
A kutató megjegyezte: bár a mindent könnyedén megoldó robotok megtervezése csábító lehet az optimális termelékenység érdekében, a mérnököknek és a vezetőknek figyelembe kell venniük, hogy a robotok teljesítménye befolyásolhatja az emberi munkások erőfeszítéseit, sőt attitűdjeit a robot és önmaguk irányában is. Tanulmányuk kifejezetten rávilágít ezekre a hatásokra.
 
A szakemberek már csak azért is tisztában vannak az emberek érzéseivel, mert a feladatok elvégzését követően kérdőívet töltettek ki velük, melyben beszámolhattak arról, hogyan értékelik saját teljesítményüket, illetve a robotét.
 
A kutatók megállapították, hogy a robotok teljesítettek jobban, az ő teljesítményüket értékelték jobbnak az emberek, sajátjukat pedig alacsonynak.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.