2018. 08. 31. - 08:41

Nőnek az MI befektetéseket Kínában

Nőnek az MI befektetéseket Kínában
A kínai startupok nem félnek használni a legújabb technológiát, úgy mint arcfelismerés, virtuális valóság és mesterséges intelligencia, a kormány pedig kulcsszerepet játszik a befektetések növelésében.
A New York-i székhelyű ABI Research tanácsadó cég legfrissebb felmérése szerint a kínai startupokba 2017-ben 5 milliárd dollárral többet fektettek be, mint az amerikai cégekbe. A tanulmány szerint a befektetők sokkal jobban bíznak a kínai fejlesztések sikerében, az üzleti stratégiájukban és a piaci sikerükben.
 
Nőnek az MI befektetéseket Kínában
2017-ben 5 milliárd dollárral többek fektettek be a kínai startupokba
 
 
 
Tavaly világszerte 150 százalékkal nőttek az MI startupok befektetései, míg 2016-ban ez 4 milliárd dollár volt, addig 2017-ben 10,7 milliárd dollárra nőtt. Míg az amerikai startupok 155 befektetéssel kerestek 4,4 milliárd dollárt, addig a kínai startupok 19 befektetéssel értek el 4,9 millárd dollárt. A kínai kormány is kulcsszerepet játszik a befektetések növelésében, hiszen egyértelmű politikai irányelveket szögezett le az MI fejlesztések területén. A tanulmány kiemelte a 2012-ben alapított kínai startupot, a Bytedance-t. A legtöbb támogatást és befektetést kapó vállalat rendkívül népszerű a kínai fiatalok körében a személyre szabott hírösszefoglaló és videóklipek miatt.
 
 
Nőnek az MI befektetéseket Kínában
A Bytedance személyre szabott alkalmazásai nagyon népszerűek a fiatalok körében
 
 
Szintén kiemelkedő terület az arcfelismerés, az olyan kezdő vállalkozások, mint a SenseTime és a Face++ jelentősen növelték a bevételeiket. A felmérés megállapította azt is, hogy a szoftverfejlesztés mellett a mesterséges intelligencia által vezérelt chipek egyre nagyobb területen hódítanak. A sokoldadú kínai MI befektetések biztosítják, hogy a kínai MI ökoszisztéma hosszútávon virágozzon és versenyben maradjon.
 
Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.