2018. 07. 21. - 14:26

Okos és kompakt edzőterem otthonra

Okos és kompakt edzőterem otthonra

A hongkongi Eggplant Technologies díjnyertes terméke mindenki számára elérhetővé teszi, hogy otthonát néhány másodperc alatt jól felszerelt edzőteremmé varázsolja. Sőt, a magán-teremhez virtuális személyi edző is tartozik a biztos fejlődés érdekében.

A Move It névre keresztelt termék megalkotásakor a dizájnerek egyik fő célja egy kis helyigényű eszköz megalkotása volt. A Red Dot Dizájn Díjas eszköz mindössze 5kg-ot nyom és 51x36x35cm-es kompakt csomagba rejt mindent, ami egy teljes értékű edzés végrehajtásához szükséges.


„A Move It egy hordozható és hasznos szerkezet, mely mindent tartalmaz egy teljes testes edzéshez. Bár kitűnően alkalmas rá, nem korlátozódik kardió, erősítő és kondícionáló edzésekre.” -nyilatkozta George Hood, plank világcsúcstartó.


Felmerül a kérdés, hogyan lehetséges egy ekkora eszköz segítségével eredményesen edzeni. A válasz a Move It két fontos aspektusában rejlik. Ha jobban megnézzük, a kis csomag egy általános és egy profi ugrálókötelet, egy pár fekvőtámasz állványt, öt különböző erősségű gumiszalagot és egy haskereket foglal magába. Ezekkel az eszközökkel egy sportban járatosabb felhasználó könnyedén fárasztó edzést tud végrehajtani. A fejlesztők azonban szeretnének minden edzettségi szintű ember igényét kielégíteni. Ennek érdekében egy iOS-en és Androidon elérhető mobil applikáció személyi edzőként segíti a fejlődést. Sőt, az app segítségével akár együtt is edzhetünk a Move It-et használó barátainkkal.

 

A Move It csomag tartalma


„A Move It-tel nincs csalós nap. Valós időben követi az előrehaladásod, mely közben barátaid is motiválhatnak. Ezzel csak fejlődni tudsz!” – Rick Sidney, az Urban Cross alapítója.


Természetesen egy mobil applikáció és a kompakt kialakítás még nem minden. A Move It egy jó személyi edzőhöz híven, nem hagyja, hogy csaljunk. A már említett csomagban található két szenzorokkal ellátott fogantyú is, mely innovativitása mellett kiemelkedően sokat segít az edzésben. A fogók Bluetooth segítségével küldik el az edzés közben rögzített adatokat, többek között a végrehajtott ismétlésszámot az appnak, mely feldolgozza azt és visszajelzést küld a felhasználónak. A biztos fejlődés érdekében figyelik a gyakorlat helyes végrehajtását is. Annyira pontosan érzékelik a mozgásunkat, hogy a szabálytalanul végrehajtott gyakorlatokat nem számolja bele a kitűzött ismétlésszámba.


„Az, ahogyan a Move It többféle gyakorlatban is képes lekövetni a teljes mozgástartományt, egy óriási előre lépés az otthoni fitnesz-technológiában.

Wesley Fung, a Fitness Academy vezetőedzője elmondása szerint: „A hozzá tartozó app és az okos fogantyúk valóban minden-egyben értékkel bírnak, ezáltal segítve téged az egészségesebb életmód felé.”

 

Dugasz Ádám

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.