2020. 03. 12. - 09:45

Profi pakolás - régi motorgyártó szállt be a robotkészítésbe

Profi pakolás - régi motorgyártó szállt be a robotkészítésbe

A mobil manipulációs robotok fejlesztője összefogott az Otto Motorsszal: a Boston Dynamics és partnere a raktár-automatizálás jövőjét demonstrálja.

Közösen vesz részt a raktárak automatizálási projektjében a Boston Dynamics, mely mobil manipulációs robotokat fejleszt és az OTTO Motors, amely ipari autonóm mobil robotok (AMR-ek) gyártója.
 
Együttes munkájukkal most azt szeretnék demonstrálni, milyen lesz a raktár-automatizálás jövője. Videókat is megjelentettek róla, ahogyan a Boston Dynamics logisztikai robotja, Handle dobozokat és raklapokat épít az elosztóközpontban az OTTO AMR robotok tetején.
 
Tavaly a cég már beszámolt erőfeszítéseiről, melyek célja az volt, hogy rugalmas, nagymértékben mobil automatizálási technológiát fejlesszen raktárakba, a Handle robot és a Pick számítógépes látási rendszer segítségével.
 
 
Azóta a Pick dobozérzékelő szoftverét a Handle robotba integrálták, illetve beintegrálták és eladták a Pick-et ipari robot munkacellákhoz, szerte a világon.
 
A Handle robottal kapcsolatosan befejeződtek a kísérletek, melyeket fogyasztókkal is lefolytattak, s a Boston Dynamics most az OTTO Motors-szal működik együtt a logisztikai tér további automatizálása érdekében.
 
„Annak érdekében, hogy megfeleljünk az ügyfelek elvárásainak, tovább bővítjük a Handle képességeit és optimalizáljuk más robotokkal történő interakcióját, például az OTTO 1500 raktári alkalmazásokkal” – mondta el Kevin Blankespoor, a Boston Dynamics terméktervezésért felelős alelnöke.
 
Mint hozzátette, bizonyítékot is készítettek arra nézve, hogy a robotok heterogén flottája elosztóközpont-megrendeléseket állít össze, s rugalmasabb raktár-automatizálási megoldást biztosít.
 
Az OTTO Motors igen régóta foglalkozik a raktárban lévő áruk szállítási problémájának AMR-robotokon keresztüli megoldásával, ilyen az OTTO 1500-as is – ezekkel kritikus jellegű szállításokat is el tudnának látni számos ipari környezetben.
 
„Izgalmas dolog más élvonalbeli robottechnikai társaságokkal kapcsolatba kerülni, mint amilyen például a Boston Dynamics – mondta el Ryan Gariepy, az OTTO Motors társalapítója. - A saját területeink vezetőjeként technológiáinkat alkalmazhatunk egy teljesen új alkalmazási területen.”
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.