2022. 01. 26. - 11:33

Promobot, avagy pénzre váltott mimikák

Promobot, avagy pénzre váltott mimikák

A Promobot nevű orosz startup 200 000 dollárt ígér az arcod és a hangod örökös jogainak birtoklásáért, hogy létrehozhassa következő szolgáltatásközpontú humanoid robotját.

A Promobot Európa egyik vezető robottechnológiai cége, arcfelismeréssel, önvezető járművekkel és különféle robotikai fejlesztésekkel foglalkozik, 2019 óta pedig kiemelt figyelmet fordít az emberszerű robotok, azaz a humanoidok alkalmazására. 
 
A robotokat különböző célokra és helyszíneken használják: bevásárlóközpontokban, üzletekben, reptereken.
A most fejlesztés alatt álló humanoiddal kezdetét veszi a sorozatgyártás, ezért jó néhány környezetben használható lesz, illetve nyilvános helyszíneken is találkozhatunk vele. A gyártó elsősorban Észak-Amerikában és a Közel-Keleten tervezi a robotok értékesítését.
 
 
 
Humanoid robotot fejleszt a Promobot
 

Ahhoz, hogy valaki részt tudjon venni a Prombot kiválasztási folyamatában, néhány kritériumnak meg kell felelnie: csak kedves és barátságos megjelenésű emberek jelentkezését várják, a személy neme és az etnikuma nem döntő tényező a kiválasztás során.  

Bárki, aki 25 év felett van, jelentkezhet a Promobot honlapján. Ezekkel a feltételekkel is arra törekednek, hogy a robotoknak hétköznapi emberszerű megjelenést biztosítsanak.  

Miután kiválasztották a megfelelő személyt, létrehoznak egy 3D-s modellt az arcáról és a testéről. A modellnek emellett még több mint 100 órányi szöveget is fel kell olvasnia, hogy a robot később képes legyen emberibb módon reagálni a környezetének. A robot várhatóan 2023-ban jelenik meg a piacon.

 

G.B.

 

Forrás: Promobot

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.