2019. 03. 29. - 10:00

Reinforce AI konferencia: szoros együttműködés kell

Reinforce AI konferencia: szoros együttműködés kell
Háromnapos nemzetközi konferenciára került sor, melyen az előadók hangsúlyozták: a mesterséges intelligencia alkalmazásához szoros együttműködésre van szükséges az összes szereplő között, ugyanakkor az MI rendszerek még korlátokkal küzdenek, melyekre megoldást kell taláni.
 

Jakab Roland, az Ericsson regionális igazgatója és a magyarországi Mesterséges Intelligencia Koalíció elnöke hangsúlyozta, hogy az esemény volt a térség első nagyszabású mesterséges intelligenciával foglalkozó konferenciája. Közel 600 a témában illetékes szakértő és látogató vett részt a rendezvényen a világ minden részéről. 

Reinforce AI konferencia: szoros együttműködés kell

Kiemelte, hogy a hatékony adatelemzéshez elengedhetetlen a mesterséges intelligencia, ma egy mobilszolgáltató hálózatán másodpercenként 4 terabit halad át, és ez idő alatt 15 millió "adatesemény" történik ugyanezen a hálózaton. Emellett az Ericsson és szolgáltató partnerei már elkezdték az 5G hálózatok széleskörű kiépítését, ami a jövőben még inkább felgyorsul, ez pedig magával hozza az önfejlesztő, zéró-beavatkozású rendszereket, a gépi tanulás hálózatokba való beépítésének igényét is - tette hozzá Jakab Roland.

 

A konferencia során kirajzolódó kép szerint az MI-t övező vitáknak többnyire az a forrása, hogy a különböző célokkal rendelkező szervezetek és emberek nem egy nyelvet beszélnek. 

MTI/TakácsDalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.