2019. 01. 17. - 10:40

Robot kutatási-oktatási projektet indít a RoboCup Szövetség

Robot kutatási-oktatási projektet indít a RoboCup Szövetség
A RoboCup Federation nemzetközi ösztöndíjprogramot indít, melyre elsősorban egyetemi karok, PhD-hallgatók és posztdoktorok jelentkezését várják. A győztes pályázók részt vehetnek az RCF idei világbajnokságán és támogatást kapnak saját robotprojektjeik elindításához.

A RoboCup Visiting Fellows elnevezésű kiíráson két kutató kap lehetőséget a Sydney-ben július 3. és 8. között megrendezendő világversenyen vendégként és megfigyelőként történő részvételre. A győztesek emellett további 10 ezer dolláros, úgynevezett start-up költségvetésben részesülnek, amivel egy új robotcsapatot hozhatnak létre és robotokat építhetnek következő, 2020-as vagy 2021-es RoboCup világbajnoksága.

 

Robot kutatási-oktatási projektet indít a RoboCup Szövetség
 
 
 
A RoboCup-ot az Egyesült Államok, Japán és Németország hozta létre 1997-ben azért, hogy a robotfejlesztések és a mesterséges intelligencia-kutatások előrehaladását teszteljék és serkentsék évről évre a világ valamelyik országában rendezett verseny és szimpózium formájában.
 
 
 
Az ösztöndíjprogram révén idén a magyar kutatók is csatlakozhatnak a világon egyedülálló robot kutatási-oktatási projekthez. A pályázat részletes feltételei ITT olvashatók, a pályázatok beküldési határideje 2019. február 15.

 

MTI/TakácsDalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.